- Podcasty
- Český rozhlas - Jídlo a gastronomie

Poslechněte si podcast: Pochoutkový rok: Mražený krém Sibirka od Marie Kučerové má svěží chuť lahodné smetany. Máme i bezlepkovou variantu
Je léto, je třeba si připravit něco osvěžujícího. Tady je tip na čtyři krásné porce zmrzliny, která oplývá svěží chutí lahodné smetany a příjemnou dávkou cukru. Výborné a jednoduché. Připravila Marie Kučerová z jihočeských Malšic.
Český rozhlas - Jídlo a gastronomie
Recepty a nápady, jak si jídlem zlepšit den.
Jezte, ať vám to sluší: Je hubnutí při vysoké hmotnosti něčím specifické? Odpovídá nutriční terapeutka Veronika Pourová
Je hubnutí při vysoké hmotnosti něčím specifické? Odpovídá nutriční terapeutka Veronika Pourová
Babiččiny recepty s Vladimírou Jakouběovou: Jablečník z Podchlumí
I když dnes se většinou všude vaří všechno, v dobách našich babiček byly velké rozdíly v místních kuchyních. Vladimíra Jakouběová a Jaroslav Hoření z Podchlumí vybrali jablečník.
Babiččiny recepty s Vladimírou Jakouběovou: Jihočeský kapr na houbách
S recepty našich babiček se vydáme na jihočeská blata. Vladimíra Jakouběová a Jaroslav Hoření mají z tohoto úrodného kraje recept na kapra na houbách.
Vaříme s Habadějem: Bramborové placky plněné pikantním kuřecím masem. Udělejte si jich raději víc, budou rychle mizet
Mezi základní ingredience české kuchyně patří bezesporu brambora. Dají se z ní dělat nejrůznější pochoutky, i ty sladké. Jednou z variant jsou placky z bramborového těsta, které si můžete udělat plněné pikantním kuřecím masem.
Babiččiny recepty s Vladimírou Jakouběovou: Drbáky z Pošumaví
Vladimíra Jakouběová a Jaroslav Hoření nás tentokrát zavedou do pošumavských kuchyní, kde se před sto lety z brambor vařily drbáky.
Babiččiny recepty s Vladimírou Jakouběovou: Hovězí na pivě s klobáskou podle receptu z Plzeňska
V receptech našich babiček zavítáme na Plzeňsko a tak nás čeká recept na pivě: Hovězí na pivě s klobáskou.
Kuchařské čarování: Borůvkové knedlíky a další lahůdky s tímto úžasným lesním pokladem
Druhé červencové Kuchařské čarování bude podle tradice borůvkové. V Borovanech na Českobudějovicku se totiž koná Borůvkobraní a na něm nebude chybět stánek Českého rozhlasu České Budějovice s kulinářem Petrem Stupkou. Ten v pořadu proto už předem nabízí celou řadu variací na borůvkové knedlíky a další lahůdky s tímto úžasným lesním pokladem.
Babiččiny recepty s Vladimírou Jakouběovou: Housková křenová omáčka podle receptu z Chebska
Prázdninové recepty našich babiček nás zavedou do kraje knedlíků na Chebsko, a ke knedlíkům připravíme houskovou křenovou omáčkou.
Pochoutkový rok: Poslechněte si: Pochoutkový rok 6. 7. 2025
Soutěžní recept: Švestková dobrota od Danuše Novotné. Rada z etikety Ladislava Špačka: Jak jíst kukuřičný klas. U bazénu i při grilování osvěží 150 odstínů růžového vína.