• Podcasty
  • Český rozhlas - Jídlo a gastronomie
Český rozhlas - Jídlo a gastronomie
NejnovějšíVčera

Poslechněte si podcast: Pochoutkový rok: Mražený krém Sibirka od Marie Kučerové má svěží chuť lahodné smetany. Máme i bezlepkovou variantu

Je léto, je třeba si připravit něco osvěžujícího. Tady je tip na čtyři krásné porce zmrzliny, která oplývá svěží chutí lahodné smetany a příjemnou dávkou cukru. Výborné a jednoduché. Připravila Marie Kučerová z jihočeských Malšic.

07:02

Český rozhlas - Jídlo a gastronomie

Vydává: Český rozhlas

Recepty a nápady, jak si jídlem zlepšit den.

Web

Před dvěma dny 10:10

Jezte, ať vám to sluší: Je hubnutí při vysoké hmotnosti něčím specifické? Odpovídá nutriční terapeutka Veronika Pourová

Je hubnutí při vysoké hmotnosti něčím specifické? Odpovídá nutriční terapeutka Veronika Pourová

Před dvěma dny 02:59

Babiččiny recepty s Vladimírou Jakouběovou: Jablečník z Podchlumí

I když dnes se většinou všude vaří všechno, v dobách našich babiček byly velké rozdíly v místních kuchyních. Vladimíra Jakouběová a Jaroslav Hoření z Podchlumí vybrali jablečník.

Před třemi dny 02:58

Babiččiny recepty s Vladimírou Jakouběovou: Jihočeský kapr na houbách

S recepty našich babiček se vydáme na jihočeská blata. Vladimíra Jakouběová a Jaroslav Hoření mají z tohoto úrodného kraje recept na kapra na houbách.

Před čtyřmi dny 23:36

Vaříme s Habadějem: Bramborové placky plněné pikantním kuřecím masem. Udělejte si jich raději víc, budou rychle mizet

Mezi základní ingredience české kuchyně patří bezesporu brambora. Dají se z ní dělat nejrůznější pochoutky, i ty sladké. Jednou z variant jsou placky z bramborového těsta, které si můžete udělat plněné pikantním kuřecím masem.

Před čtyřmi dny 02:59

Babiččiny recepty s Vladimírou Jakouběovou: Drbáky z Pošumaví

Vladimíra Jakouběová a Jaroslav Hoření nás tentokrát zavedou do pošumavských kuchyní, kde se před sto lety z brambor vařily drbáky.

Před pěti dny 03:01

Babiččiny recepty s Vladimírou Jakouběovou: Hovězí na pivě s klobáskou podle receptu z Plzeňska

V receptech našich babiček zavítáme na Plzeňsko a tak nás čeká recept na pivě: Hovězí na pivě s klobáskou.

Před pěti dny 26:48

Kuchařské čarování: Borůvkové knedlíky a další lahůdky s tímto úžasným lesním pokladem

Druhé červencové Kuchařské čarování bude podle tradice borůvkové. V Borovanech na Českobudějovicku se totiž koná Borůvkobraní a na něm nebude chybět stánek Českého rozhlasu České Budějovice s kulinářem Petrem Stupkou. Ten v pořadu proto už předem nabízí celou řadu variací na borůvkové knedlíky a další lahůdky s tímto úžasným lesním pokladem.

Před šesti dny 02:48

Babiččiny recepty s Vladimírou Jakouběovou: Housková křenová omáčka podle receptu z Chebska

Prázdninové recepty našich babiček nás zavedou do kraje knedlíků na Chebsko, a ke knedlíkům připravíme houskovou křenovou omáčkou.

Před týdnem 27:18

Pochoutkový rok: Poslechněte si: Pochoutkový rok 6. 7. 2025

Soutěžní recept: Švestková dobrota od Danuše Novotné. Rada z etikety Ladislava Špačka: Jak jíst kukuřičný klas. U bazénu i při grilování osvěží 150 odstínů růžového vína.