• Podcasty
  • Český rozhlas - Jídlo a gastronomie
Český rozhlas - Jídlo a gastronomie
Před týdnem

Poslechněte si podcast: Pochoutkový rok: Křehké šátečky s povidly od Marie Opekarové se v ústech jen rozplývají. Zkuste švestkové či jablečné

Šátečky s povidly se povedly. Dominuje máslo a náplň, která je zvláční a dodá pikantnost. K čaji i ke kávě jsou dokonalé. Které vám budou chutnat víc? Zkuste recept podle Marie Opekarové z Chebu.

08:21

Český rozhlas - Jídlo a gastronomie

Vydává: Český rozhlas

Recepty a nápady, jak si jídlem zlepšit den.

Web

Včera 08:54

Jezte, ať vám to sluší: Jak se správně stravovat v období menopauzy? Odpovídá nutriční terapeutka Andrea Jakešová

Jak se správně stravovat v období menopauzy? Odpovídá nutriční terapeutka Andrea Jakešová

Před dvěma dny 02:57

Babiččiny recepty s Vladimírou Jakouběovou: Smetanová bramboračka s houbama od Boženky z hájovny

Tentokrát se redaktor Jaroslav Hoření vydal za sběratelkou receptů Vladimírou Jakouběovou pro smetanovou bramboračku s houbama od Boženky z hájovny. Proč zrovna z hájovny? Protože manželky hajných byly stejně jako mlynářky vyhlášené kuchařky.

Před třemi dny 23:17

Vaříme s Habadějem: Tagliatelle s omáčkou z hlívy ústřičné. Netradiční spojení různých druhů ingrediencí, chutí, i barev

Možná i vy si občas dáte těstoviny a volíte je proto, že jsou vždy brzy hotové. Zapomeňte na špagety s kečupem a eidamem a zkuste si dnes udělat tagliatelle s omáčkou z hlívy ústřičné. Určitě nebudete litovat.

Před třemi dny 02:57

Babiččiny recepty s Vladimírou Jakouběovou: Kapusta fašírovaná pro 8 osob

V prázdninových receptech se věnujeme nejen letním surovinám, ale i rozdílům mezi městskou a venkovskou kuchyní. A těch rozdílů byla spousta. Ve městě bylo na vaření mnohem víc času, jak dokládá tento recept Vladimíry Jakouběové a Jaroslav Hořeního na fašírovanou kapustu pro osm osob.

Před čtyřmi dny 02:37

Babiččiny recepty s Vladimírou Jakouběovou: Dušená kapusta s bandorama

Hlávková, růžičková a kadeřavá. Řeč bude o kapustě a budeme si o ní nejen povídat, ale také ji podusíme. Je tu další díl receptů z kuchyní našich babiček, které připravují Jaroslav Hoření a Vladimíra Jakouběová.

Před čtyřmi dny 27:26

Kuchařské čarování: Pastrami, salát gado-gado, smažená rýže a další kulinářské tipy Petra Stupky

Kuchařské čarování bude pestré. Kulinář Petr Stupka zodpoví některé dotazy posluchačů, vysvětlí, co je to pastrami a jak připravit salát gado-gado, nabídne svůj nejlepší recept na smaženou rýži a přidá sladkou tečku v podobě minidortíčků s ovocem.

Před šesti dny 26:30

Pochoutkový rok: Poslechněte si: Pochoutkový rok 27. 7. 2025

Soutěžní recept: Křehké šátečky s povidly od Marie Opekarové. Rada z etikety: Jak jíst okurkový salát a můžeme vypít zálivku? Gastrotrend: Meruňkové knedlíky jsou poklad.

Před šesti dny 01:49

Pochoutkový rok: Jak jíst saláty se zálivkou, abyste se nepokapali? Jde to i s noblesou

Okurkový nebo mrkvový salát patří mezi oblíbené doplňky k hlavnímu jídlu. Drobné nudličky zeleniny však můžou padat z úst, zálivka zase potřísnit oděv. Přesto se takový salát dá elegantně sníst. A co se zálivkou, můžeme ji vypít? Radí Ladislav Špaček.

Před týdnem 09:50

Jezte, ať vám to sluší: Jaký má být jídelníček po onkologické léčbě? Odpovídá nutriční terapeutka Veronika Pourová

Jaký má být jídelníček po onkologické léčbě? Odpovídá nutriční terapeutka Veronika Pourová