Kuchařské čarování
4. březen 2025

Poslechněte si podcast: Originální jihočeské masopustní pokrmy, pomazánky a sladké smažené pečivo

Třikrát pomáznutí na chleba – ze škvarků, sýra a bůčku. Originální jihočeské masopustní pokrmy. Sladké smažené pečivo – boží milosti a koblihy. Recepty a tipy na pochutiny spojené s masopustem nabízí ve svém Kuchařském čarování Petr Stupka.

31:45

Kuchařské čarování

Vydává: Český rozhlas

Pravidelná porce inspirace a receptů pro všední i sváteční vaření.

Web

Před třemi dny 31:01

Těstoviny a mnoho nápadů, jak s nimi čarovat v kuchyni

Těstoviny jsou hlavním tématem Kuchařského čarování Petra Stupky. Probere něco z historie i současné trendy, nabídne známé i neznámé recepty a mnoho nápadů, jak snadno vyčarovat skvělou úpravu.

Před týdnem 28:12

Koření a kořenění a speciality z palačinek

Malý seriál o koření a kořenění otevře ve svém Kuchařském čarování kulinář Petr Stupka. Pak připraví palačinky a z nich italskou specialitu na slaný způsob a také několik variací na téma palačinkový dort.

Před 2 týdny 27:56

Jehněčí maso a využití vařených vajec po Velikonocích

Na jehněčí maso se ve svém Kuchařském čarování zaměří kulinář Petr Stupka. Probere, k čemu se hodí ta či ona část z jehněte, a nabídne inspiraci na jehněčí pečeni třikrát jinak – recept z Bretaně a Irska a svou oblíbenou rolovanou pečínku. K tomu přidá tipy, jak po Velikonocích využít vařená vajíčka.

Před 3 týdny 26:29

Velikonoční klasika

Mazanec, sekaná, beránek, jehněčí a také velikonoční kapr a špenátový štrúdl. Recepty na velikonoční klasiku nabízí ve svém Kuchařském čarování kulinář Petr Stupka.

8. duben 2025 20:54

Vaření s mocnými jarními výhonky, kvítky a lístečky

Naši pradávní předkové dobře věděli, jak mocné jsou všeliké jarní výhonky, kvítky, lístečky, dokonce i pupeny z různých stromů a keřů. Dnes už je vědecky doloženo, že silným a unikátním zdrojem jsou třeba lístky potočnice, kopřivy nebo popence. A v Kuchařském čarování s nimi budeme vařit.

1. duben 2025 27:29

Inspirace na lehké jarní menu

Salát z marinovaného lososa, kuře v kokosové omáčce a zelenině, jablíčko v županu a čokoládě. Inspiraci na lehké jarní menu nabízí ve svém Kuchařském čarování kulinář Petr Stupka. K tomu přidá sedm tipů, jak v kuchyni využít kopřivy.

25. březen 2025 35:53

Všeliké placky a placičky s rozličnými náplněmi

Bretaňské galety, indické čápátí, arménský lavaš, ale i obyčejné palačinky a oblíbené langoše... Recepty na všeliké placky a placičky s rozličnými náplněmi nabídne ve svém Kuchařském čarování kulinář Petr Stupka. Nebudou chybět ani placky sladké, například tradiční císařský trhanec.

18. březen 2025 32:45

Postní ryby, herinkšmaus a sladkost v podobě banánového chleba

Postní ryby, především sleď čili herink, jsou hlavním tématem Kuchařského čarování Petra Stupky. Nabídne inspirace z velké rybí kuchařky Jindřicha Vaňhy, recept na dokonalý herinkšmaus a sladkost v podobě banánového chleba.

11. březen 2025 33:48

Starodávné postní pokrmy

Hrách, kroupy, kysané zelí a sušené ovoce hrají tentokrát hlavní roli v Kuchařském čarování. Kulinář Petr Stupka se totiž zaměří na starodávné postní pokrmy. Představí i nově objevené recepty z 18. a 19. století na petruželovou vodu, hrachovou vandli a další.