České podsvětí
NejnovějšíSezóna 2Epizoda 21Před 2 týdny

Poslechněte si podcast: Poslouchejte novou investigativní minisérii Spravedlnost tyrana

Někdejšího předsedu Okresního soudu ve Žďáru nad Sázavou dvakrát odsoudili za týrání partnerky. Přesto soudí a rozhoduje třeba rozvody. Absurdní situaci zkoumá investigativní podcastová minisérie Spravedlnost tyrana z cyklu Odkryto.

  • Janek Kroupa přichází s další minisérií premiérovanou v rámci investigativního podcastového cyklu Seznam Zpráv Odkryto (Práskač, Služebná mocných, Gučiho archiv, Smrtící Dozimetr, Zpověď korupčníka).
  • Poslouchejte na Podcasty.cz, Apple Podcasts, Spotify a ve všech dalších podcastových aplikacích.
  • Případné reakce a ohlasy nám můžete posílat na adresu audio@sz.cz. Další podcasty Seznam Zpráv si poslechněte zde.
01:09

České podsvětí

Vydává: Seznam Zprávy

S Adamem Miklicou a Josefem Klímou o tenké hraně zákona v novém miléniu. Z podsvětí je spíš polosvět a zločin infiltruje stát. Uslyšíte, jak Mrázkův exkolega Pitr utíká do Švýcarska. Jak se naše zbraně málem pašovaly do Íránu, jak Švábův gang kosil bohaté podnikatele v zahraničí nebo jak někoho napadlo namíchat do alkoholu víc metanolu a skončilo to mrtvými a prohibicí.

Druhou sérii Českého podsvětí poslouchejte na Seznam Zprávách, na Podcasty.cz a ve všech podcastových aplikacích.

Web

Sezóna 2Epizoda 1718. únor 2023 34:16

Skutečné české záhady: Poslechněte si nový podcast Josefa Klímy

Události české historie, o kterých mnoho lidí nemá vůbec tušení. Novináři Josef Klíma a Jaroslav Mareš v prvním díle nového podcastu Skutečné české záhady odhalují málo známé okolnosti teroristických činů, které se udály před pádem komunismu.

Ve druhé polovině 80. let došlo na několika místech v Československu k explozím před místními sídly komunistické strany. Přestože se tyto události odehrály v době, kterou mnozí zažili, málokdo o nich dnes ví.

„V polovině osmdesátých let došlo k uvolnění, přijel sem Gorbačov. Já sám jsem stál v kavárně Slavia na parapetu, abych ho viděl. Když tam byl, měli jsme pocit, že se něco začíná hýbat. A najednou výbuchy,“ vzpomíná Josef Klíma v podcastu Skutečné české záhady, který vychází na webu Seznam Zprávy.

Mezi říjnem 1986 a únorem 1989 explodovaly nastražené nálože na třech místech: v Českých Budějovicích, Pelhřimově a Ústí nad Labem. 

Že by ve všech případech mohlo jít o stejného pachatele, naznačily skutečnosti, které případy spojují.

Přihlaste se k odběru podcastu Skutečné české záhady na Podcasty.cz, Spotify, Apple Podcasts a ve všech podcastových aplikacích. Nový díl každé pondělí.

Sezóna 2Epizoda 1610. únor 2023 01:10

Skutečné české záhady: Josef Klíma s Jaroslavem Marešem odhalují tajemné příběhy v novém podcastu

Seznam Zprávy připravily novou minisérii s reportéry Josefem Klímou a Jaroslavem Marešem. Zaměří se na největší vyřešené i nevyřešené české záhady. 

Podcastová série Skutečné české záhady přivádí zpět za mikrofon investigativního reportéra Josefa Klímu, který byl hlasem true crime podcastu České podsvětí, který od roku 2020 nasbíral přes 5 milionů digitálních poslechů. 

Naproti němu usedne Jaroslav Mareš, spisovatel, reportér a autor úspěšného youtubového kanálu Badatele.net, kde odhaluje historická tajemství a zakázaná a nedostupná místa. Společně s Josefem Klímou a Marcelou Sobotkovou působí na Seznam Zprávách v investigativní rubrice Tým Josefa Klímy.

Celkem 5 dílů odstartuje v pondělí 13. února epizodou o sérii výbuchů před krajskými a okresními sídly KSČ v 80. letech. Série se zaměří i na setkání československé armády s UFO a odhalí zákulisí legendy o štěchovickém pokladu.

Přihlaste se k odběru už teď! Poslouchejte na Podcasty.cz, Apple Podcasts nebo Spotify. 

Sezóna 2Epizoda 1511. říjen 2022 29:38

Prohnilí: Poslechněte si první díl nového podcastu Jaroslava Kmenty

Investigativní novinář Jaroslav Kmenta v novém podcastu připomíná vzestup a pád strany Věci veřejné a jejího zakladatele Víta Bárty. Kmenta v roce 2011 doložil, že skutečnou Bártovou vizí bylo propojit politickou a ekonomickou moc. Zaposlouchejte se do prvního dílu podcastové série Prohnilí.

Sezóna 2Epizoda 145. srpen 2022 37:27

Gučiho archiv: Poslechněte si epizodu nové minisérie Janka Kroupy

Investigativní minisérie Gučiho archiv přináší pohled do světa politiků a podnikatelů, které policie zatkla při operaci Dozimetr. Reportér Janek Kroupa v podcastu odtajňuje nové důkazy – dosud neznámé dokumenty.

Sezóna 2Epizoda 139. březen 2022 33:26

Práskač. Poslechněte si epizodu nového investigativního podcastu

Příběh recidivisty Stanislava Seidla, který se v únoru dobrovolně vzdal úřadům. Tvrdí, že ho zradila příbramská policie, proto se přes jedenáct let skrýval v cizině. Zaposlouchejte se do nového podcastu Seznam Zpráv.

Sezóna 2Epizoda 1228. únor 2022 00:41

Teaser: Poslechněte si nový podcast od tvůrců Českého podsvětí

Recidivista Stanislav Seidl, zařazený na seznam 60 nejhledanějších zločinců Evropy, se minulý pátek dobrovolně vzdal úřadům. Tvrdí, že ho zradila příbramská policie, proto se přes jedenáct let skrýval v zahraničí. Poslechněte si jeho příběh v nové investigativní podcastové sérii Práskač.

Sezóna 2Epizoda 1125. říjen 2021 01:24

Důležitý vzkaz od Pepy a Adama

🔎 Hlasujte pro České podsvětí v Křišťálové lupě v kategorii Podcast roku! 🔍 České podsvětí zaznamenalo už 2,1 milionu digitálních poslechů. Za to vám moc děkujeme a zároveň vás chceme o něco poprosit - podpořte České podsvětí v Křišťálovce v kategorii Podcast roku. Hlasovat můžete na kristalova.lupa.cz/hlasovani do 1. listopadu. Děkujeme!

Sezóna 2Epizoda 1013. září 2021 41:06

Epizoda devátá: Bylo to v kartách

Příběh nevídané policejní akce, velké politické krize, obviněných těch „úplně nahoře“ a taky policejních metod, které nebyly úplně košer. K čemu zásah na Úřadu vlády vlastně vedl? A proč?

Sezóna 2Epizoda 96. září 2021 38:31

Epizoda osmá: Občan Rittig

Ačkoliv kolem něj mnoho let krouží policie a státní zástupci, žádné obvinění Ivo Rittiga před soudem neobstálo. Minulý týden ho soud definitivně pravomocně osvobodil v jízdenkové kauze dopravního podniku.