Čelisti
Před týdnem

Poslechněte si podcast: Talkshow Čelistí s Libuší Jarcovjákovou a Klárou Tasovskou: Snad se do padesáti naučíme žít!

Letní filmová škola v Uherském Hradišti slavila padesátiny a jako prominentní gratulanty si pozvala dvojici slonů v porcelánu, výřečnou čelistní úderku Aleš a Vít. V roli zpívajícího gratulanta opět jako Kasiopeja zazářil ztracený syn karlovarské rapové scény Filip Černý.

01:15:02

Čelisti

Vydává: Český rozhlas

60 minut dravého filmového lovu: horké novinky z filmového oceánu, hlavní filmová událost týdne i drobný plankton aktuálního filmového dění. To vše uvízne každý týden v Čelistech.

Web

Před třemi dny 40:37

Divný Řek mučí Hollywood. Snímek Milé laskavosti umně vykuchá Emmu Stone i publikum

Poté co Aleš, Vítek a Tomáš oplakali smrt těch, kdo dali hlas takovým veličinám světové kinematografie, jako byl mistr Tříska či Tulsa soudce, podívali se ve studiu na to, zda je přední představitel řecké divné vlny Yorgos Lanthimos stále takový chudáček. V jeho povídkové novince Milé laskavosti ovšem našli dostatek ironie a něžné perverze, aby filmaře mohli střídmě pohladit po srsti.

Před týdnem 40:48

Další džus z mrtvého brouka. Tim Burton z hrobu nevstal

Čtvrtek zastihl čelistní trio ve značně zásvětním rozpoložení. Vít s Alešem měli hlavy scvrklé z přepracování a Tomáš deklaroval, že cosi celou noc psal. Zda to byla závěť, neprozradil. Každopádně když třikrát za sebou vyslovíte Čelisti!, zjevíme se spolehlivě jako Beetlejuice.

Před 2 týdny 42:31

Ve filmu Vrána umře Jan Budař i Karel Dobrý. Jinak je tak špatný, že smrt nudou hrozí všem

Aleš hned na začátku Čelistí vyzval k odběru ledvin. Zatímco jeho, Vítkovy i Tomákovy orgány během vysílání fungovaly na pár procent, čelisti jely naplno. S okurkovou sezónou se trojice vypořádala nejen vzrušenou debatou o okurce Dalibora Jandy, ale Tomák kromě ní viděl také novou verzi snímku Vrána. Byl to o dost horší pohled.

Před 3 týdny 40:04

Choď preč, Satan. Horor Longlegs má krátké nohy navzdory snové atmosféře a manickému Nicolasu Cagovi

Aleš, Vítek a Tonda nemají strach ani ze satanistického sériového vraha s přezdívkou Longlegs, ani z psychopata s maskou pilgrima z filmu Den díkůvzdání. Největší hrůzu jim nahání pavouk koutník jedovatý, po jehož nebolestivém kousnutí následuje pomalá nekróza a smrt. Poslední, co před ní uvidíte, je tvar houslí.

16. srpen 2024 40:50

Morfuj, morfuj, vykrůcaj. Vetřelec: Romulus jen pěje píseň dokola

V tradičně dusném ovzduší vysílacího studia zasedla posádka těžařské lodi Čelisti a vyrazila ke hvězdám. Nejen k těm, kde nikdo neslyší váš křik, ale i k těm dallaským. A v případě Guye Ritchieho k těm vyhaslým. Hlavní téma ale zářilo jasným světlem: pokus napařováním vemene rozdojit Scottova vesmírného kozla.

9. srpen 2024 45:17

Past vedle pasti. M. Night Shyamalan jede popové koncerty, Kauza Kramný nicneříkající mluvící hlavy

Pořad Čelisti tentokrát naplno odhaluje svou násilnou povahu. Kromě true crime dokusérie Kauza Kramný a nového thrilleru M. Night Shyamalana Past z prostředí arénového popového koncertu se totiž zaměřují na bizarní horor In a Violent Nature o mlčenlivém maskovaném zabijákovi, který má svou kancelář ve volné kanadské přírodě.

2. srpen 2024 40:22

Hormony se bouří. Deadpool s Wolverinem jich mají plnou hlavu

Zatracená krvavá láska nerezaví, řekli si pohlaváři od Disneyho a povolali na záchranu potápějící se lodi Marvel hned dvojici hrdinů z jiných vesmírů. Jednoho vytáhli z prodejny ojetin, toho druhého rovnou exhumovali z hrobu. Nic jiného už jim nezbývalo, komentují strategický tah zkušení nekromanti a mistři slepých uliček z Čelistí.

12. červenec 2024 45:19

Policajt a pornohvězda z Beverly Hills ukazují LA jako město, kde kraluje slizký Kevin Bacon

Z karlovarské kolonády zpátky ve studiu. Aleš, Vítek a Tomák ale minule nezúčtovali s festivalovou produkcí důsledně. A tak tentokrát museli střelit do kolene například hit o irské rapové formaci Kneecap a pohoršit se nad lyrikou z výprodeje v českém soutěžním titulu Světýlka. Ale středem pozornosti se stal jeden enormně opožděný návrat. Eddie Murphy po 34 letech vyrazil znovu do Beverly Hills, aby získal odpověď na otázku, zda je spíš policajt, nebo rošťák.

8. červenec 2024 01:00:22

Krvavé minerální substance. Čelisti znají nejlepší filmový matroš z Varů

Začátek července už tradičně zastihuje Čelisti ve festivalovém švungu. Aleš rozdává úvody před projekcemi a verbální údery po čáře, Vít shání výběrovou kávu a nové zuby, Tomáš káže za výčepy své za studena chmelené evangelium. I Šárka nechala svůj nově nabitý vinohrad na pár dnů ležet ladem a před Thermálem zaparkovala svůj zahradní traktor. Vary jsou prostě plné filmu a my nemůžeme chybět.