Casablanca
1. květen 2023

Poslechněte si podcast: Na Maledivách je úchvatný podmořský svět a nejpozornější milenci, říká moderátorka Eliška Soukupová

Herečka a moderátorka Radia Wave Eliška Soukupová se vrátila ze svojí třetí návštěvy Malediv. Jak si vybrat správný ostrůvek a co se na něm dá celý měsíc dělat? Jak je to se sexem na cestách a jakou roli v něm mají kulturní rozdíly? A jak je možné, že jí destinace, která je prototypem luxusní plážové dovolené, změnila život?

47:14

Casablanca

Vydává: Český rozhlas

Casablanca je magazín o cestování, exotice, poznávání, outdoorových sportech a dobrodružství.

Web

Před čtyřmi dny 41:46

U pyramid mi to došlo. Cesta je cíl. Jan Novotný dojel na kole z Prahy do Egypta a Tibetu

Na kole z Prahy do Egypta. Jako zaprášený a unavený student bez peněz se také stal oficiálním hostem jordánského krále a žasnul v horách i u pyramid, kam se dostal vlastními silami. Později dojel na kole za půl roku z Prahy do Tibetu a Nepálu. Objel Austrálii. Vydal se z Bangkoku do Singapuru.

Před týdnem 44:13

Na Nepál jeden život nestačí. Horolezec Honza Tráva Trávníček o šrámech i radostech z hor

Nepálský hospodský, horolezec, který stál na vrcholu 5 osmitisícovek, vystudovaný geodet a taky někdejší manažer Znouzecnosti bilancuje svoje vidění světa v cestovatelském podcastu Radia Wave. Nejen něhu Himálaje, ale i těžké životní a lezecké momenty nebo některé méně známé, například jihoamerické zkušenosti.

Před 2 týdny 41:52

Pro Albánii jsem prostě zahořel. Jezdím tam třikrát až čtyřikrát ročně, říká Vladimír Přikryl

Kafe a rakije. Žádný spěch ani v obchodním jednání. Nádherné hory. Chaotická doprava. Charismatické pevnosti. Pláže a bunkry, ze kterých jsou někdy ruiny, ale někdy také sklípky nebo kavárny. Tak charakterizuje svou nejoblíbenější zemi Vladimír Přikryl.

Před 3 týdny 40:47

Jakou mám v horách tepovku? No nevím, říká horská průvodkyně Marie Lollok Klementová aka Děvče z hor

„V horách je to vždycky dobrý,“ říká Marie Lollok Klementová alias Děvče z hor. Horská průvodkyně a cestovatelka vypráví své zážitky z Patagonie, Nepálu i Dolomit. V čem je žena průvodkyně lepší než její kolegové muži? A proč jich je tak málo?

25. únor 2024 41:44

Tohle je moje očista! Zdeněk Lyčka splouvá evropské řeky do všech moří kolem dokola

Splul Labe až do Severního moře. Dunaj do Černého moře. Vislu do Baltu, Rhônu do Středozemního moře… Vyhýbá se kempům a stanuje „na divoko“. Řeky podle něj nepatří žádnému státu a o svůj kajak už se dávno přestal bát, že by mu ho někdo ukradl.

18. únor 2024 41:30

V Dominikánské republice jsem viděla otisky šestiprstých rukou, říká cestovatelka Slávka Chrpová

Slávka Chrpová už s kolem navštívila spoustu ostrovů. Například Francouzskou Polynésii, Kapverdské ostrovy, Madagaskar nebo Kubu. Tam byla dokonce pětkrát. A rozhodla se do Karibiku znovu vrátit, tentokrát do Dominikánské republiky. Ta je podle ní „náročná na postřeh“.

11. únor 2024 41:44

Hora není soupeř. Se smrtí kamaráda se my lezci vyrovnáváme jako se vším. Lezeme, říká Radek Groh

V Himálaji se mu podařil světový prvovýstup na horu Cholatse. Při aklimatizačním výstupu ale zemřel kamarád. Jak se horolezec vyrovnává s tragédií? Radoslav „Radar“ Groh také působí jako člen horské služby v Krkonoších. Co mu to přináší? A jak se ohlíží za svými nejcennějšími výpravami?

4. únor 2024 59:45

Romantika, která nesmrdí a nebolí, není romantika. Cestovatelská Casablanca oslavila narozeniny

Co si užít v zasněženém Kyrgyzstánu? Jak neztroskotat v Beringově moři a jak stopovat rybářské lodě? Jak v Patagonii stoupat vzhůru ve stopách nejlepších horolezců minulosti? Jak překonávat hlad, obtíže i bizáry na cestách a sžít se s parťákem nebo parťačkou?

22. leden 2024 41:37

Tahiti voní jako školní jídelna. Havaj jako mokrá hlína, tvrdí cestovatel Jakub Neuman

Jak si stopnout loď a zvládnout první oceánskou plavbu? „V Pacifiku bylo po týdnech plavby úplně nad moje chápání, jak je svět obrovský,“ vypráví Jakub Neuman své světoběžnické zážitky, o které se dál dělí jako travel kouč.

14. leden 2024 40:25

Tropická Evropa plná sopečných kráterů. Martin Stiller vypráví o pestrobarevném Reunionu

Jak se šlape z úrovně moře až na třítisícové sopečné vrcholy? Jaká byla noc na nejvyšším bodě ostrova Reunion? Beskydský chatař a cestovatel Martin Stiller přešel francouzský tropický ostrov od severu k jihu po trase GR2.