Buchty
24. červenec 2024

Poslechněte si podcast: Jak na perfektní proslov? Nejprve vydechněte, využijte ticha a přidejte emoce

Ivana a Zuzana tentokrát přivítaly ve studiu Kateřinu Chalupníkovou, která je lektorkou storytellingu a dramatické výchovy a také autorkou knihy o mateřství. S ní mimo jiné probíraly, jestli se dramatické výchově říká dramka a jak vyprávět tak, aby vám ostatní viseli na rtech.

39:14

Buchty

Vydává: Český rozhlas

Buchty jsou sofistikovaně neseriózní zábavný girl talk Ivany Veselkové a Zuzany Fuksové. Podcast o všem a o ničem, co život naděluje a bere. Dvě moderátorky, které nemoderují, a občasný host, kterým může být i žena a který se občas dostane i ke slovu.

Web

Před čtyřmi dny 40:53

Řekněte to květinou: aloe znamená ublížení, česnek antipatie, fiala krásu rtů

Ivana a Zuzana tentokrát přivítaly ve studiu jen samy sebe. A mudrovaly o tom, jaké jsou skryté významy darované růže nebo tulipánu a proč jim gerbera připomíná inženýra.

Před týdnem 42:05

Jak prodat například pračku? Musíte poznat lifestyle kupujícího. Třeba to, že mu pere služebnictvo

Ivana a Zuzana tentokrát přivítaly ve studiu psycholožku z banky Moniku aka Monču, která jim povyprávěla nejen o manžovi, ale i o tom, jak v Africe hledala zásuvky a proč tam při výzkumu trhu bylo potřeba mít deštník.

Před 2 týdny 35:31

Jak dlouho vyrábí slepička vejce? A jak vytáhnout ježka z plotu?

Ivanka se na začátek dílu, který měl původně být o zázrazích a kuriozitách, dlouze rozvyprávěla o tom, že zachraňovala ježka, který bříškem uvízl v plotě. Vyndat se jí ho ale nepodařilo, tak povolala hot hasičstvo, které z tohoto úkolu kupodivu nebylo překvapené.

Před 3 týdny 40:13

Na Wikipedii je svět ještě v pořádku. Heslo vlašský salát vám vytře zrak

Ivana a Zuzana tentokrát přivítaly ve studiu novináře Matouše Hrdinu, který je není jen autorem newsletteru Pod čarou, ale i potápěčem do hlubin internetu.

8. srpen 2024 37:21

Přišla Karkulka o věneček? A byl vlk převlečený chlápek? Aneb co všechno můžete zjistit z pohádek

Ivana a Zuzana tentokrát přivítaly ve studiu jen samy sebe, a to skrze kontribuční budku. A mudrovaly o tom, jaké jsou skryté významy pohádek a jestli jsou skinny jeans hop, nebo trop.

31. červenec 2024 46:15

Študentem se člověk může stát v každém věku, i když už je za zenitem

Ivana a Zuzana tentokrát přivítaly ve studiu Matouše Sudíka, někdejšího influencera přes tepláky nošené naostro a nyní studenta sociologie. S tím se bavily mimo jiné o tom, jak se efektivně učit nebo proč má Máťa díky studiu při zaměstnání větší radost ze života.

29. červenec 2024 49:24

Lolita je obtížně proniknutelná koláž, ne roadmovie s čuňačinkami

V dalším díle podcastového speciálu Buchty čtou o knížkách, které všichni známe, ale málokdo je skutečně četl, se Ivana Veselková, Zuzana Fuksová a středoškolský pedagog Stanislav Zajíček zabývali kontroverzním románem Lolita, jehož autorem je Vladimir Nabokov.

22. červenec 2024 47:57

Cervantesův Don Quijote není certifikovaná krejzyna, ale obhájce slabých

V dalším díle podcastového speciálu Buchty čtou o knížkách, které všichni známe, ale málokdo je skutečně četl, se Ivana Veselková, Zuzana Fuksová a středoškolský pedagog Stanislav Zajíček zabývali románem Důmyslný rytíř Don Quijote de La mancha, jehož autorem je Miguel de Cervantes y Saavedra, a který byl přeložen do 85 jazyků.

17. červenec 2024 40:55

Pohoda, klídek, peďáček – je učitelství topová volba povolání?

Ivana a Zuzana tentokrát do Buchet přivítaly Světlanu, která studuje tzv. na učitelku a jejími obory jsou výchova ke zdraví a biologie.