Buchty
Před třemi dny

Poslechněte si podcast: Haklův Let čarodějnice líčí život čtyřicátníka, který se v životě motá jak výkal na splavu

V dalším díle podcastového speciálu Buchty čtou o knížkách, které všichni známe, ale málokdo je skutečně četl, se Ivana Veselková, Zuzana Fuksová a středoškolský pedagog Stanislav Zajíček zabývali románem Let čarodějnice Emila Hakla. Ten pojednává o životem se plácajícím čtyřicátníkovi, do jehož života se po koupi nožíku promítne podivná událost.

47:34

Buchty

Vydává: Český rozhlas

Buchty jsou sofistikovaně neseriózní zábavný girl talk Ivany Veselkové a Zuzany Fuksové. Podcast o všem a o ničem, co život naděluje a bere. Dvě moderátorky, které nemoderují, a občasný host, kterým může být i žena a který se občas dostane i ke slovu.

Web

Včera 44:50

Správné město má mít kopec, galanterii, orloj a kuřata

Ivana a Zuzana tentokrát přivítaly studenta urbanismu a milovníka lázeňství Viléma Honysze, se kterým opět probíraly své oblíbené téma – a sice kolik má mít správné město galanterií a záchodů.

Před týdnem 49:53

Ženy se bojí, že budou za mrchy, když požádají o vyšší plat

Ivana a Zuzana tentokrát přivítaly socioložku a členku standupové dvojice Duo docentky, která se jala vyprávět o tom, proč mají ženy za stejnou práci méně peněz a zda říct si o zvýšení platu opravdu kazí náladu v kolektivu.

Před týdnem 54:31

Penelopiáda Margaret Atwoodové ukazuje, že Odysseova verze slavné story je jen jednou z možností

V dalším díle podcastového speciálu Buchty čtou o knížkách, které všichni známe, ale málokdo je skutečně četl, se Ivana Veselková, Zuzana Fuksová a středoškolský pedagog Stanislav Zajíček zabývali románem Penelopiáda Margaret Atwoodové, který zpracovává epos Odyssea z pohledu ženy, a ne ledajaké - Penelopy.

Před 2 týdny 52:22

Devadesátky měly atmošku, jako když v zoo otevřete všechny klece

Ivana a Zuzana tentokrát přivítaly svého kolegu z minisérie Buchty čtou, středoškolského pedagoga Stanislava Zajíčka, který se jal vyprávět o nejen o třetí sérii pořadu o knihách, které skoro nikdo nečetl, ale měl by, ale hlavně o devadesátkách.

Před 2 týdny 59:15

Buchty čtou: Švejk není mamlas, ale rebel s příčinou

V dalším díle podcastového speciálu Buchty čtou o knížkách, které všichni známe, ale málokdo je skutečně četl, se Ivana Veselková, Zuzana Fuksová a středoškolský pedagog Stanislav Zajíček zabývají čtyřdílným humoristickým románem Jaroslava Haška, který ve své plné verzi nese název Osudy dobrého vojáka Švejka za světové války.

Před 3 týdny 36:43

Existuje návod na úspěšné seznamování? Rozhodně si do inzerátu nedávejte fotku s kaprem

Ivana a Zuzana se ve studiu tentokrát přivítaly psychoterapeutku a spoluautorku podcastu Moderní láska Markétu Šetinovou, která se zaměřuje na začátky vztahů a nebojí se o tom mluvit.

Před 3 týdny 59:54

Buchty čtou: Puškinův Evžen Oněgin není pouhý pozér a zbytečný člověk, ale možná jen nemohl dozrát

V dalším díle podcastového speciálu Buchty čtou o knížkách, které všichni známe, ale málokdo je skutečně četl, se Ivana Veselková, Zuzana Fuksová a středoškolský pedagog Stanislav Zajíček zabývají veršovaným románem Evžen Oněgin od ruského klasika Alexandra Sergejeviče Puškina.

5. červen 2024 39:13

Dětská revmatologie je jako řešení egyptských záhad

Ivana a Zuzana ve studiu tentokrát přivítaly pediatričku, odbornici na revma a rodačku z Třince Kačkou Šigelovou. Ta jim popovídala nejen o tom, jak léčí dětem kloubní bebínka, ale i o cestování po Africe a smradlavých sýrech.

29. květen 2024 46:18

Skoky na lyžích popírají fyziku i touhu být v bezpečí

Ivana a Zuzana se tentokrát spolu propojily skrze kontribuční budku na trase Brno-Praha. Ivanka u sebe měla navíc ještě datového analytika, muže s ikonickým účesem a milovníka skoků na lyžích Adama Javůrka, se kterým si vyprávěli o jeho oblíbeném sportu a cukrovinkách.