Buchty
NejnovějšíVčera

Poslechněte si podcast: Díky virtuální realitě můžete bořit mýty o menstruaci nebo pofelit s Vaškem Vydrou

Ivana a Zuzana tentokrát ve studiu přivítaly odborníka na virtuální realitu a tvůrce téhož Ondřeje Moravce, se kterým se bavily nejen o tom, jak vysvětlit virtuální realitu laické veřejnosti, ale i o tom, proč podle Ondry vadí ženám helma na hlavě.

41:36

Buchty

Vydává: Český rozhlas

Buchty jsou sofistikovaně neseriózní zábavný girl talk Ivany Veselkové a Zuzany Fuksové. Podcast o všem a o ničem, co život naděluje a bere. Dvě moderátorky, které nemoderují, a občasný host, kterým může být i žena a který se občas dostane i ke slovu.

Web

Před týdnem 43:21

Jaké by bylo ideální městečko? Měl by tam být ochotnický soubor a komunitní pečení brambor

Ivana a Zuzana tentokrát ve studiu přivítaly jen samy sebe a navzájem se pak zkoušely ze svých vědomostí o panelácích a Tycho de Brahem, aby pak Zuzana rozvinula svou koncepci ideálního městečka, kde by se nacvičovalo divadélko a lidé by si museli stříhat vlasy do délky maximálně nad lopatky.

Před 2 týdny 43:23

Jak se nejlépe maluje? Když nejste úplně v pohodě, múzy hned dorazí

Ivana a Zuzana tentokrát ve studiu přivítaly studentku psychologie Adélu. Spolu mudrovaly nejen o tom, jakým způsobem by chtěla dosáhnout věčného života.

Před 3 týdny 42:41

Brambory nejsou neutrální. Podle toho, jak je papáš, se pozná, kdo jsi

Ivana a Zuzana tentokrát ve studiu přivítaly jen samy sebe a to skrze kontribuční budku na trase Praha-Brno. Spolu mudrovaly nad důležitými tématy, mezi která patřily následující fenomény: cedulka „Přijdu hned!“, způsoby přípravy brambor nebo krásy Irska.

18. září 2024 46:24

Dej na sebe kroj, postav třeba pec – žal se krásně vstřebá, začni s tím hned teď

Ivana a Zuzana tentokrát přivítaly ve Elišku Trubačíkovou z Tupes, která je vystudovaná arboristka a etnoložka, ale živí se kavárnictvím a hodně vajbí lidové kroje, zvláště ten svůj a také šíří slávu tupeské keramiky.

11. září 2024 42:10

Jaký je život s osmi dětmi? Do Ankali se moc nedostanete, ale nevadí

Ivana a Zuzana tentokrát přivítaly ve studiu nakladatelku, mnohočetnou matku a pěstounku Elišku.

4. září 2024 40:53

Řekněte to květinou: aloe znamená ublížení, česnek antipatie, fiala krásu rtů

Ivana a Zuzana tentokrát přivítaly ve studiu jen samy sebe. A mudrovaly o tom, jaké jsou skryté významy darované růže nebo tulipánu a proč jim gerbera připomíná inženýra.

28. srpen 2024 42:05

Jak prodat například pračku? Musíte poznat lifestyle kupujícího. Třeba to, že mu pere služebnictvo

Ivana a Zuzana tentokrát přivítaly ve studiu psycholožku z banky Moniku aka Monču, která jim povyprávěla nejen o manžovi, ale i o tom, jak v Africe hledala zásuvky a proč tam při výzkumu trhu bylo potřeba mít deštník.

21. srpen 2024 35:31

Jak dlouho vyrábí slepička vejce? A jak vytáhnout ježka z plotu?

Ivanka se na začátek dílu, který měl původně být o zázrazích a kuriozitách, dlouze rozvyprávěla o tom, že zachraňovala ježka, který bříškem uvízl v plotě. Vyndat se jí ho ale nepodařilo, tak povolala hot hasičstvo, které z tohoto úkolu kupodivu nebylo překvapené.

14. srpen 2024 40:13

Na Wikipedii je svět ještě v pořádku. Heslo vlašský salát vám vytře zrak

Ivana a Zuzana tentokrát přivítaly ve studiu novináře Matouše Hrdinu, který je není jen autorem newsletteru Pod čarou, ale i potápěčem do hlubin internetu.