Brambora s vejcem
24. květen 2023

Poslechněte si podcast: Lucie Výborná: V kině jsem byla na nejhorším rande svého života

Dada rubrika Brambora s vejcem tentokrát proběhla v rámci akce Den otevřených dveří Českého rozhlasu, takže před návštěvníky ve studiu a výjimečně ne po telefonu. Za Ivanou a Alešem dorazila moderátorka Lucie Výborná, která kromě odpovídání na otázky během rozhovoru vařila a navíc ještě přinesla kremrole.

25:41

Brambora s vejcem

Vydává: Český rozhlas

Lehce chaotická rubrika Ivany Veselkové a Aleše Stuchlého. Živé telefonáty celebritám všech kategorií včetně těch top provařených, ale i těch, které neznáte, nebo vás nezajímají.

Web

Dnes 17:11

Zpěvačka Aiko: Myslím, že květák patří do pekla

V dada rubrice Brambora s vejcem jsme tentokrát telefonovali zpěvačce Aiko, která bude Českou republiku reprezentovat v mezinárodní hudební soutěži Eurovize. Zajímalo nás mimo jiné to, proč si myslí, že by měla tuhle soutěž vyhrát a také to, jak zní její oblíbený pozdrav. „Čauky je za mě super,“ prozradila nám hudebnice, která v roce 2022 vyhrála soutěž hudebních talentů Radia Wave Czeching.

Před týdnem 18:51

Režisérka Adina Šulcová: Největším problémem českého filmového průmyslu jsou lidi, co nemají swag

V dada rubrice Brambora s vejcem jsme tentokrát telefonovali filmařce a studentce AVU i FAMU Adině Šulcové. Jako členky nastupující filmařské generace jsme se Adiny nemohli nezeptat na to, co je největší problém českého filmového průmyslu. „Lidi, co nemají swag,“ vysvětlila nekompromisně Adina a ještě dodala, že takových lidí je cca 96 %. Jak s tím vším navíc souvisí hnědé polobotky? I to jsme probírali.

Před 2 týdny 17:08

Herečka Lucie Žáčková: Měla jsem psa černého, teď mám bílého

V dada rubrice Brambora s vejcem tentokrát Ivana s Alešem vyzpovídali herečku Lucii Žáčkovou, která momentálně exceluje ve filmu Manželé Stodolovi. Ivanu s Alešem samozřejmě zajímalo nejen to, zda si o sobě Lucie myslí, že je dobrá herečka, ale i to, jakého má psa.

29. únor 2024 16:01

Herec Václav Šanda: Ve světě Harryho Pottera bych chtěl být profesorka McGonagallová

Hostem dada rubriky Brambora s vejcem byl herec a filmový nadšenec Václav Šanda. Hned na úvod nás zajímalo, zda si o sobě myslí, že je dobrý herec a jak by se to podle jeho názoru projevilo. Milovník kinematografie a bývalý sběratel podpisů slavných hereček a herců nám také hned zkraje prozradil, že nejlepší film všech dob je snímek Toystory 3. Co je podle Vaška nejhorší film všech dob?

15. únor 2024 16:13

Herečka Andrea Mohylová: Kdybych byla psem, tak bych chtěla být kníračem

Myslí si o sobě Andrea Mohylová, že je dobrá herečka? A jak je spokojená se srubem na Vysočině? Nebylo by lepší mít maringotku? Rodačky z Čeladné jsme se jako již tradičně v dada rubrice Brambora s vejcem ptali na mnoho zásadních otázek a samozřejmě jsme nezapomněli na dotaz, jak vypadá nejlepší obložený chlebíček na světě a kterou psí rasou by chtěla být.

7. únor 2024 18:13

Herečka Simona Peková: Miluju všechno, co klouže do krku

V dada rubrice Brambora s vejcem jsme tentokrát telefonovali herečce a čerstvé držitelce ocenění v herecké kategorii Cen filmové kritiky Simoně Pekové. Ta se v milém rozhovoru svěřila s tím, že byť to možná někoho pohorší, tak miluje zvěřinu, krvavé maso, vnitřnosti, ouška, plody moře a ústřice.

31. leden 2024 20:11

Řezník František Kšána: Vážím 110 kilo

Hostem dada rubriky Brambora s vejcem byl tentokrát řezník František Kšána, který dokonce do studia na rozhovor plný zásadních otázek dorazil osobně. Hned zkraje se František mimo jiné svěřil s tím, že váží 110 kilogramů a vysvětlil i, jak se to vztahuje k jeho profesi.

18. leden 2024 17:47

Herečka Alžběta Malá: Chtěla bych být pánským pyžámkem

Dada rubrika Brambora s vejcem tentokrát hostila herečku Alžbětu Malou. Tu momentálně můžete vidět například v seriálu Smysl pro tumor. V rozhovoru se mimo jiné svěřila, kterým písmenem abecedy by se chtěla stát a také prozradila, co si myslí o mysliveckých posedech.

11. leden 2024 19:29

Věštec Vlastík Plamínek: Kdyby rok 2024 byl jídlem, byl by omeletou se špenátem

V dada rubrice Brambora s vejcem jsme se telefonicky spojili s věštcem a milovníkem bubínků Vlastíkem Plamínkem. Zjišťovali jsme, jak vnímá Vlastík nadcházející rok 2024, jaké každodenní rituálky mu zpříjemňují život, nebo kterou rasou psa bych chtěl být.

31. prosinec 2023 19:24

Hudebník a fotbalista Matěj Čech: Mám radost, když mi někdo řekne, že jsem hot

Hostem silvestrovského vydání dada rubriky Brambora s vejcem byl Matěj Čech aka Mat213. Držitel hudebních ocenění Vinyla a Apollo za rok 2023 se kromě hudby věnuje taky tvorbě podcastů a tvorbě obecně. A tvořivý člověk je vždycky skvělým hostem a inspirací.