Brambora s vejcem
NejnovějšíPřed týdnem

Poslechněte si podcast: Herec Viktor Zavadil: Můj oblíbený pozdrav zní „čoudy z boudy“

V dada rubrice Brambora s vejcem jsme tentokrát vyzpovídali herce Viktora Zavadila. Filmový a divadelní herec, kterého můžete znát třeba z titulní role filmu Jan Palach, se v družném rozhovoru svěřil mimo jiné s tím, že jeho oblíbený pozdrav zní „čoudy z boudy“ a ideální jídlo je smažák.

21:17

Brambora s vejcem

Vydává: Český rozhlas

Lehce chaotická rubrika Ivany Veselkové a Aleše Stuchlého. Živé telefonáty celebritám všech kategorií včetně těch top provařených, ale i těch, které neznáte, nebo vás nezajímají.

Web

Před 3 týdny 22:11

Herečka Kateřina Císařová: Kdybych se měla stát loutkou, tak pejskem sešitým z kusů látek

V optimistické rubrice Brambora s vejcem tentokrát Ivana s Alešem telefonovali herečce Kateřině Císařové. Protože Kateřina studovala na katedře alternativního a loutkového divadla, tak nás samozřejmě zajímalo, jakou loutkou by se chtěla sama stát a jestli jí přijde srandovní slovo maňásek.

8. srpen 2024 21:05

Dvojnásobný mistr ČR ve slam poetry Jan Jílek: Rád bych byl trenkami lehoučkými jako pírko

Hostem dada rubriky Brambora s vejcem byl programový ředitel Letní filmové školy a průkopník slam poetry v České republice Jan Jílek. Jan svého času dokonce dvakrát vyhrál mistrovství ČR ve slam poetry a tohoto výkonu si dodnes považuje. Nás ale zajímaly úplně jiné věci. Například to, co je podle Jana nejlepšího na Uherském Hradišti, kde se každoročně koná Letní filmová škola.

11. červenec 2024 18:28

Hudebník Filip Černý: V létě je nejlepší se svlíkat a pouštět větrák

Hostem dada rubričky Brambora s vejcem (vajíčkem) byl hudební dramaturg Radia Wave a frontman kapely Good Times Only Filip Černý. Ten se rozpovídal mimo jiné o tom, jaké nejhnusnější jídlo v životě jedl a co je jeho oblíbený pozdrav.

27. červen 2024 19:17

Zpěvák Šimon Opp: Moje oblíbená houba je hřib kovář

Hostem v Bramboře s vejcem byl zpěvák a občas také model a herec Šimon Opp. Kromě toho, že nás na úvod zajímalo, jak zní jeho oblíbený pozdrav, tak jsme rovněž vyzvídali, kde by Šimon rád bydlel. Kdysi v jednom rozhovoru totiž zmiňoval, že jeho snem je vilka za Prahou. Na Alešův návrh, že by mohl žít v obci Jíloviště, se ale Šimon moc netvářil.

13. červen 2024 23:00

Ivana Veselková: Vlastní loket si neolízneš

Rubrika Brambora s vejcem tentokrát s dvěma lidmi a jedním psem. Aleš přivítal v rozhlasovém studiu Ivanu a jejího psa, který se tematicky jmenuje Brambor. Ten toho ale mnoho neřekl. Ivana s Alešem tedy raději probrali zásadní téma týkající se brambor s malým b. Které země na světě produkují nejvíc brambor? Nejen to se dozvíte v aktuálním díle dada podcastu, který se věnuje bramborám a vejcím jen občas, ale za to s láskou.

29. květen 2024 17:29

Malířka Léna Brauner: Pyžámka já mám ráda

V sofistikovaně zmatené rubrice Brambora s vejcem jsme tentokrát telefonovali éterické umělkyni Léně Brauner. Ta zrovna byla, jak nám sama prozradila, oblečena v pruhovaném pyžámku, což je její oblíbený oděv. „Pyžámka já mám ráda. Teď zrovna v jednom jsem. Mám na sobě pruhované, modro-bílé, klasické, chalupářské pyžámko,“ neostýchala se zaběhnout do detailů oblíbená malířka.

16. květen 2024 14:20

Ivana Veselková: Bůh nemá čich

Dada rubrika Brambora s vejcem tentokrát v netradiční úpravě. Aleš totiž telefonoval Ivaně, která je na tzv. dovolené. Rozhovor ale přinesl mnoho užitečných poznatků a zjištění a žádný host tak nebyl vůbec potřeba. Aleš se například Ivany ptal, co je nejmenší problém současnosti, co je nejhorší místo na rande a zda by chtěla radši dostat vzteklinu, nebo muňky.

2. květen 2024 18:40

Herečka Annette Nesvadbová: Chtěla bych být croissant, bez náplně

Jelikož si Ivanka vzala na následující dva měsíce volno, budete se teď do půlky června s Bramborou setkávat ob týden – kromě klasických (předtočených) telefonátů celebritkám vás ale čekají i dovolenkové hovory Aleše s Ivankou, což bude nepochybně odvaz. Podobně jako dnešní předfrk, ve kterém Aleš otevřel stěžejní téma využití starých ponožek v domácnosti.

18. duben 2024 15:27

Herečka Tereza Nekudová: Chtěla bych být retrívr, nic nemusí a všichni ho hladí

Hostem dada rubriky Brambora s vejcem byla herečka a zpěvačka Tereza Nekudová. Mimo jiné jsme s ní otevřeli zásadní téma změny křestního jména. Jak by se chtěla jmenovat, kdyby si teď hned musela změnit jméno? „Nevím, proč mě napadla Esmeralda… Až jsem si z toho poprskala telefon,“ prozradila nám herečka, po jakém křestním jméně by sáhla.