Boomer Talk
Epizoda 6326. červenec 2024

Poslechněte si podcast: Helena Fibingerová: Potřebuji být úspěšná, slovo oběť do sportu nepatří

Právě dnes začínají v Paříži letní olympijské hry a koho jiného by si Miloš Pokorný měl pozvat, než olympijskou medailistku a světovou rekordmanku ve vrhu koulí, Helenu Fibingerovou? Zavzpomínali na její úspěšnou sportovní kariéru, dostali se k módě, podnikání nebo k teroristickému útoku na olympiádě v Mnichově. 

Helena Fibingerová (*1949) Mistryně světa, bronzová olympijská medailistka a světová rekordmanka ve vrhu koulí. Na halových evropských šampionátech vybojovala osm titulů, její výkon 22,50 z roku 1977 je dosud nepřekonaným světovým halovým maximem. Během dvaceti let ve vrhačském kruhu získala celkem 29 titulů mistryně republiky a vytvořila 25 národních rekordů. Rodačka z Víceměřic na Hané začala s atletikou na základní škole, po maturitě se v oddíle ve Vítkovicích potkala s trenérem a později i manželem Jaroslavem Šmídem. První velké zlato vybojovala na halovém ME 1973 v Rotterdamu, kariéru ukončila sedminásobná nejlepší domácí atletka roku o 15 let později. Stala se podnikatelkou, funkcionářkou atletického svazu či místopředsedkyní Rady České televize. V roce 2015 jí prezident udělil Medaili Za zásluhy. 

01:02:58

Boomer Talk

Vydává: Miloš Pokorný

Oblíbený moderátor Miloš Pokorný se představuje ve zcela novém podcastu s názvem Boomer Talk. Princip podcastu Boomer Talk je o srovnávání věcí nových a starých a Miloš Pokorný na toto téma vyzpovídá zajímavé hosty nejrůznějších profesí. Podcast vychází dvakrát měsíčně.

Epizoda 66Před dvěma dny 01:06:12

Roman Holý a Matěj Ruppert: Nejezdíme na koncerty do práce, ale za kamarády slavit život

Po roce se Miloš Pokorný se svým Boomer Talk vrátil na festival Soundtrack Poděbrady, kde v krásném prostředí Zámecké zahrady vyzpovídal členy kapely Monkey Business. Roman Holý a Matěj Ruppert povyprávěli o sběratelství, módě, ženách z katalogů, trendech, ale i o nové desce nazpívané v češtině.

Naučil Matěj svého otce pracovat s e-mailem? Kolik angličáků má Roman ve své sbírce? Která známá herečka odmítla zahrát Monkey Business v klipu? Kdo byl jejich dětský hrdina? A jaká humorná historka z dospívání zazněla na konci rozhovoru? Poslechněte si v novém vydání našeho podcastu. 
 

Epizoda 65Před 2 týdny 59:22

Richard Genzer: Když přestřelím fór, umím se omluvit

Představovat Richarda Genzera, není asi potřeba. S Milošem Pokorným si v podcastu Boomer Talk tentokrát povídal nejen o humoru jemu vlastním, ale i o tanečních a televizních začátcích, oblíbené Partičce, profesních snech, kamarádech i módě. 

Jak je na tom s technikou a technologiemi? Kolik má kamarádů? Co mu na televizní obrazovce chybí? Kdo mu zkazil náladu, když vedle něj ve svém voze zastavil na světlech?  A Kolik vydělal Vladimír Železný na reklamě v pořadu Tele Tele? 
Poslechněte si v novém díle podcastu Boomer Talk 

Epizoda 649. srpen 2024 57:59

Petr Spálený: Směji se hodně, ale když je čemu

Petr Spálený je legenda české populární muziky, nemůže tedy chybět ve výběru hostů Miloše Pokorného v jeho podcastu Boomer Talk. Toho pozval na návštěvu a v příjemném domácím prostředí povyprávěl o začátcích, manželce Milušce, divadle Semafor, smíchu, strachu z létání i plánech do budoucna.
 
Jakou má rád hudbu? Jaké publikum chodí na jeho koncerty? Jak to má s moderními technologiemi? A jak se dostal k práci grafika? Poslechněte si v novém vydání podcastu Boomer Talk 

Epizoda 6212. červenec 2024 59:44

Osmany Laffita: Byl jsem černá ovce rodiny

Více než třicet let žije v Česku, ovšem své kubánské kořeny nezapře. Osmany Laffita si v novém díle podcastu Boomer Talk povídal s Milošem Pokorným o dospívání na Kubě, které bylo stejně těžké jako jeho začátky v Čechách, o technologiích, profesních úspěších i nesplněných snech.

Proč podle něj Česká republika nikdy nebude v centru světové módy? Jakým jezdí autem? Kdo vymýšlí jeho pře-hlídky a kolik stojí? Jaký profesní sen by si v budoucnu rád splnil? A cítí se jako boomer? 

Epizoda 6128. červen 2024 01:03:40

Michal Pavlíček: Pražský výběr neznal lásku

Michal Pavlíček, skladatel, kytarista, zpěvák, textař a producent byl hostem podcastu Boomer Talk a s Milošem Pokorným během rozhovoru probral Pražský výběr, sólové aktivity, vznik jednoho z největších porevolučních hitů, image i vzpomínky na mládí.

Jak se mu skládala filmová hudba pro zahraniční produkce? Jak je na tom s technikou a technologiemi? A cítí se jako hypochondr? Poslechněte si v aktuálním vydání podcastu Boomer Talk.

Epizoda 6014. červen 2024 54:46

Patrik Berger o nadcházejícím Euru, Liverpoolu i rybaření

Hokejovou horečku střídá fotbalová a Miloš Pokorný si do podcastu Boomer Talk nemohl pozvat povolanějšího hosta, než je Patrik Berger. Povídání s legendárním fotbalistou, pro kterého to byl první podcastový rozhovor v životě, se točilo samozřejmě kolem fotbalu – šancí českého nároďáku na nadcházejícím mistrovství, angažmá v Liverpoolu nebo konci kariéry. Došlo ale i na golf, rybaření, vysněný úlovek nebo vzpomínky z dětství. 

Jakou lidovou pochoutku si Patrik čas od času rád dá? Jak vidí budoucnost trenéra Jurgena Klopa? 
A jak vzpomíná na okamžik, kdy podepsal smlouvu s Liverpoolem?
Nejen to si můžete poslechnout v aktuálním vydání podcastu Boomer Talk

Epizoda 5931. květen 2024 57:40

Jaroslav Róna: Jediné, čeho se bojím, jsou mí spoluobčané

Sochař a malíř, keramik, umělecký sklář, grafik, scénograf, literát a amatérský herec Jaroslav Róna byl hostem podcastu Boomer Talk. V rozhovoru s Milošem Pokorným probral své současné i minulé umělecké aktivity, cestování, technologie i svůj profesní sen.

Epizoda 5817. květen 2024 01:05:44

Jakub Voráček: Původní plán byl skončit s hokejem na MS v Praze

Hokej, kterým v současnosti žije celá Česká republika, se nevyhnul ani podcastu Boomer Talk, do kterého zavítal legendární hokejista Jakub Voráček. S Milošem Pokorným si popovídal o konci kariéry, vyhlídkách české reprezentace na právě probíhajícím mistrovství světa, politice, kamarádství, oblíbené hudbě i plánech od budoucna. 

Epizoda 573. květen 2024 53:21

Ondřej Havelka: Děsilo mě, že bych se musel živit jako zpěvák do sedmdesáti

Hudebník, herec a režisér Ondřej Havelka přijal pozvání do podcastu Boomer Talk a povídání s Milošem Pokorným se z velké části točilo kolem hudby, filmu, tance, cizích jazyků, ale i trendů nebo časů minulých.