Blízká setkání
NejnovějšíDnes

Poslechněte si podcast: To nejlepší z Blízkých setkání uplynulých dní (1/2)

To nejlepší z Blízkých setkání uplynulých dní.

27:34

Blízká setkání

Vydává: Český rozhlas

Tereza Kostková a Adéla Gondíková vedou rozhovory s hosty, které znáte, anebo které stojí za to poznat. Blízká setkání vysíláme každý všední den po jedenácté na Dvojce. 

Web

Včera 28:28

Herec Štěpán Benoni: Celý život hrajeme a nejsme nic. V určitém bodě vás to dožene

Nedávno mu bylo 40 let. „Tak jsem o sobě přemýšlel a uvědomil si, že jsem „jen“ herec. Říkal jsem si, co bych mohl dělat jiného, ale takhle je mi dobře,“ ujišťuje. Kam až sahají jeho rodové geny? Mohl by být politikem? Jaký má vztah ke střelným zbraním? Co je podle něj problémem herců? Jaký má vztah k venkovu a Šumavě? A co prozradil o Podivném případu se psem?

Před dvěma dny 34:39

Herec Michal Novotný: Spousta lidí si myslí, že Partička je předem připravená. Opravdu není!

Členem televizní Partičky je už několik let, za baviče se přesto nepovažuje. „Neberu to označení pejorativně, protože rozesmát lidi je jeden z nejtěžších hereckých oborů.“ Kdo ho učil na DAMU? Kdy a jak se dostal do Divadla na Vinohradech? Komu vymyslel přezdívku „herecká bonsaj“? Co prozradil o roli Ivana Jonáka v Devadesátkách? Bylo pro něj zlomové natáčení snímku Tobruk? A mají jeho děti herecké ambice?

Před třemi dny 30:58

„Padla i věta: Nebudu s tebou mluvit do konce života!“ Theodora Remundová o natáčení filmu Janžurka

Do kin jde film o Ivě Janžurové. Ta ale neměla touhu točit o sobě dokument. „Hlavní roli sehrálo to, že máme hezký vztah matky s dcerou,“ objasňuje režisérka a herečka. Čím snímek začíná a co všechno publikum uvidí? Existoval nějaký předběžný scénář k filmu? Kolik materiálu se do něj nakonec nedostalo? Nestýská se jí po herecké práci? A co teď natáčela v Nepálu?

Před čtyřmi dny 29:24

„Máma je jen jedna.“ Modelka Veronika Kašáková o filmu Amerikánka a svém životě v dětském domově

Nový film Amerikánka o holce z dětského domova má spojitost s jejím životem. „Strávila jsem 16 let v dětském domově. I když bratr později odešel, já se rozhodla zůstat,“ vypráví. Jak se zrodila myšlenka na dětský fond? Jaký byl její vlastní životní osud? Co pro ni znamenal vztah s bratrem a jeho pozdější odchod za otcem? Chtěla si ve filmu Amerikánka sama zahrát? A jak ovlivňuje její život nemoc syna Matyáše?

Před pěti dny 35:25

Jsem ambiciózní moula a Ivan Trojan má ostych z žen. Herec Filip Kaňkovský o nové hře od Škvoreckého

Vědecká metoda. To je rozhlasová hra k poctě Josefa Škvoreckého, ve které je slyšet jeho hlas. „Jsem rozhlasový posluchač a velice rád se věnuju rozhlasové práci.“ Jaké má hudební vzdělání? Na které nástroje hraje? Má vlastní kapelu? Jakou hudbu si pouští před spaním? Jak a kdy se dostal k herectví? A proč se rozhodl učit na DAMU?

Před šesti dny 23:12

To nejlepší z Blízkých setkání uplynulých dní (2/2)

To nejlepší z Blízkých setkání uplynulých dní.

Před týdnem 25:24

To nejlepší z Blízkých setkání uplynulých dní (1/2)

To nejlepší z Blízkých setkání uplynulých dní.

Před týdnem 28:41

Lovec Václav Slabyhoudek se do soutěže nehlásil. „Jsem introvert, i když to v televizi není poznat“

Svoje mládí v soutěži Na lovu považuje za určitý handicap. „Týká se to například některého nářadí, které se už nepoužívá. Na druhou stranu myslím, že to nehraje zas tak velkou roli.“ Kde teď pracuje? Jak probíhají hospodské kvízy? Pracuje mozek jinak doma na gauči? V čem mu soutěž změnila život? A co se jako lovec naučil?

Před týdnem 34:37

Herec Jiří Hána: Mám radost, když můžu publikum trknout k zamyšlení a navést na určité věci

Účet. To je dnešní premiéra hry v Divadle bez zábradlí. „Když mám večer premiéru, snažím se dělat všechno pro to, abych na to nemusel myslet. Proto jsem tady,“ směje se v Radiocafé. Co všechno dělá, když má před premiérou? Jak vzpomíná na svého učitele, herce Borise Rössnera? Bylo pro něj někdy v životě divadlo terapií? Jak se mu hraje postava Karla Čapka?