Blízká setkání
28. březen 2024

Poslechněte si podcast: Marek Adamczyk o roli Miloše Formana: Jeho odjezd je kontroverzní. Držet se svého snu není ideální

Zkouší roli v incenaci Forman o známém milovníkovi filmu, života a tlustých doutníků. „On tím zapuzoval chuť na cigarety, takže to bral jako něco pro zdraví,“ směje se. Co prozradil o seriálu Mozaika? Bylo pro něj StarDance těžké víc fyzicky, nebo psychicky? Hraje rád v alternaci? A jak vzpomíná na svůj půlroční pobyt v Británii?

31:13

Blízká setkání

Vydává: Český rozhlas

Tereza Kostková a Adéla Gondíková vedou rozhovory s hosty, které znáte, anebo které stojí za to poznat. Blízká setkání vysíláme každý všední den po jedenácté na Dvojce. 

Web

Dnes 30:48

To nejlepší z Blízkých setkání uplynulých dní

To nejlepší z Blízkých setkání uplynulých dní

Včera 31:17

Dokumentární film píše sám život, myslí si režisérka Olga Malířová Špátová

Zpěvák a hudebník Petr Janda je protagonistou jejího nového filmu Django, který přichází do kin. „Teď tím hodně hořím a žila jsem jím tři roky. Petr byl báječný, protože mě nikdy neodmítl,“ chválí. Existují podle ní v životě náhody? Za co děkuje zpěvačce Radúze? Nechává si při práci radit od maminky? Co všechno jde ve střižně do koše? Co prozradila o natáčení s choreografem Jiřím Kyliánem?

Před dvěma dny 32:00

Proslavil jsem se, i když nic neumím, směje se zpívající právník Ivo Jahelka

„Zpracovat soudní příběh není úplně jednoduché. Musí to mít humor a právní kauza je málokdy veselá. Humorný střípek se tam přesto musí vyšťourat,“ vysvětluje tvůrčí postup. Odkud pochází a kde studoval? Zapomněl někdy při vystoupení text? Kde a jak dostal nápad zhudebňovat soudní kauzy? Co plánuje ke svým 70. narozeninám?

Před třemi dny 31:26

Na koncertě Petr Hapka 80 zpívala Lenka Nová na boso. „Mám osobní písně a při nich mi boty překáží“

„Užila jsem si to. Tyhle velké koncerty jsou pro mě svátkem. Zpívat s filharmonií je pro mě výjimečné a mám to ráda. Těšila jsem se na to,“ ohlíží se zpěvačka za projektem k nedožitým narozeninám známého hudebníka a skladatele. Kdy a jak začala její spolupráce s Michalem Horáčkem? Kdo navrhl titul alba Čtyřicítka? Jak se jí zpívají písně po Haně Hegerové? Považuje se za šansoniérku? A je doma i v divadle?

Před čtyřmi dny 29:37

Dělám si legraci sama ze sebe a neryju do ostatních, vysvětluje úspěch svých videí Holka z Moravy

Inspirovalo ji video, ve kterém si britská komička povídala se svojí periodou. „Řekla jsem si, že bych mohla točit videa o tom, co se mi honí hlavou kvůli tomu, že jsem úzkostný člověk,“ ohlíží se úspěšná blogerka. Proč natočila Maximálně rohlíčky? Co z toho, co dělá, je koníček a co profese? Co by dělala se svým talentem před dvaceti roky? Zbavila se časem svých úzkostí? Od koho se jí dostává podpory? Kdo je „milouš“? A sdílí i nepovedená videa?

Před pěti dny 33:12

K moderování se dostala náhodou: „Brala jsem to celé jako vtip,“ vzpomíná Markéta Fialová

„Dřív se dělaly dva či tři živé vstupy za týden. Přenos informací se obrovsky zrychlil a to klade velké nároky na moderátory,“ vzpomíná novinářka. Čím začíná den, když přijde do televize? Dělá to, co skutečně vystudovala? Jak se změnily nároky na moderátory? Jsou věci, kterých lituje? Co prozradila ze svého soukromí? A co jí přinesl projekt Prima města?

Před šesti dny 26:32

To nejlepší z Blízkých setkání uplynulých dní (2/2)

To nejlepší z Blízkých setkání uplynulých dní.

Před týdnem 26:42

To nejlepší z Blízkých setkání uplynulých dní (1/2)

To nejlepší z Blízkých setkání uplynulých dní.

Před týdnem 27:09

Jsem svým dětstvím jistým způsobem zmrzačená, svěřuje se úspěšná spisovatelka Kristýna Trpková

Hned za svou první detektivku získala cenu. „Číst kriminálky mě vždycky bavilo, ale dlouho mi trvalo, než jsem se odhodlala k psaní,“ říká „princezna české detektivky“, jak jí mnozí přezdívají. Kolik detektivek píše a dosud napsala? Jak se jí podařilo uzdravit se z bulimie? Proč je ve svých knihách tzv. schovaná? Popisuje v nich skutečnost, nebo je to všechno fikce? Co má teď v plánu?

Před týdnem 32:00

Muzikant Igor Orozovič vydává první autorské album. „Jsem kramář a chci si všechno schovat“

„Založil jsem kapelu, protože jsem chtěl zpívat písničky. Řekl jsem si, že už jsem velký kluk a mohl bych si zkusit jiné barvičky v hudbě i psaní textů,“ vysvětluje. Ve kterých divadelních hrách účinkuje s Ivou Janžurovou? Jaký spolu mají vztah? Na čem vyrostl? Jakou audioknihu v poslední době načetl? Kdy a kde bude koncertovat?