Blízká setkání
NejnovějšíDnes

Poslechněte si podcast: Herec a režisér Michal Suchánek: Nikdy jsem nebyl zaměstnaný a nesázel na jistotu

„Když se vidím ve starších filmech, kde jsem hrál chlapečka, je mi úzko,“ lomí rukama nad ubíhajícím časem. Dnešní doba je pro něj ale v mnohém svobodnější. Co prozradil o seriálu Národní házená? Kde hledal inspiraci? Připouští na place improvizaci? Jaké profese vystřídal? Co on a sport? A na čem teď pracuje?

32:02

Blízká setkání

Vydává: Český rozhlas

Tereza Kostková a Adéla Gondíková vedou rozhovory s hosty, které znáte, anebo které stojí za to poznat. Blízká setkání vysíláme každý všední den po jedenácté na Dvojce. 

Web

Včera 32:18

Tatiana Dyková: „Na herectví je báječné, že se pořád můžete za někoho převlékat“

V nové filmové komedii Výjimečný stav hraje rozhlasovou moderátorku. „Scénář je úplně skvělý a režisér Honza Hřebejk má rád improvizace,“ přibližuje herečka natáčení. Co ještě prozradila o filmu? Líbí se jí píseň ke snímku? S kým zpívá duet v klipu Ještěže si nejsme jistý hodinou? Proč si pochvaluje práci s režisérem Jiřím Vejdělkem? A doporučila by animovaný film Život k sežrání?

Před dvěma dny 33:08

Herec Petr Uhlík o podcastu Odcizení: Nechtěl jsem ztvárnit gaye stereotypně

Odcizení je pětidílný podcastový psychothriller. „Je z blízké budoucnosti a je to o ztrátě identity. Nechci víc prozrazovat, protože to má až detektivní zápletku,“ uvádí herec. Proč vzpomíná rád na Dismanův rozhlasový soubor? Umí hrát na housle? Jaké bylo natáčení seriálu Metoda Markovič: Hojer? Může publikum z divadelního představení odejít? Co prozradil o Králi Šumavy? A jaké má zkušenosti s erotickými scénami?

Před třemi dny 30:04

Na novém albu má Xindl X duet s Katarínou Knechtovou: Zpěvačka se nevybírá lehce, ale sedí to skvěle

Vydal nové album Fén X a nejpopulárnější z písní je Si zabil, kámo. „Všichni říkali, že to do éteru neprojde. A ve finále je to ta nejhranější,“ usmívá se Xindl X. Kde a kdy se budou konat koncerty? Má schované písničky, které nikdy nespatřily světlo světa? Jaký má přístup k Vánocům? Jak dospěl k názvu alba? Co ještě prozradil o své nové desce?

Před čtyřmi dny 30:50

Sebeobrana není rvačka. Je to umění konfliktu předejít, vysvětluje instruktor Pavel Houdek

Jak se nestát obětí násilí? „Podle mě je největší klišé přesvědčení, že za útok si může oběť sama. Neměla jít sama někde po ulici, takže se nemůže divit,“ uvádí kriminolog. Byl někdy sám cílem fyzického násilí? Je pravda, že většinu útoků páchá člověk, kterého oběť zná? Jak zamezit tzv. zamrznutí? Je agresorem vždy muž? Chodí do kurzů sebeobrany i děti? O čem je první kniha Moderní sebeobrana a o čem bude ta příští?

Před pěti dny 26:31

To nejlepší z Blízkých setkání uplynulých dní (2/2)

To nejlepší z Blízkých setkání uplynulých dní

Před šesti dny 27:30

To nejlepší z Blízkých setkání uplynulých dní (1/2)

To nejlepší z Blízkých setkání uplynulých dní

Před týdnem 30:01

Každá vteřina našeho bytí je křehká, jedinečná a nevratná, ví dnes hudebník Jiří Pavlica

S kapelou Hradišťan nazpíval mnoho krásných písniček. Známá je třeba Modlitba za vodu. „Mám k ní vztah a ten se léty mění. Ta báseň na sebe nabaluje další a další významy.“ Čím chtěl původně být? Jak se zhudebňuje tvorba Jana Skácela? Jak se vyvíjel Hradišťan v čase? Je ve světě podobná kapela? Jak dlouho byl rozhlasovým hudebním redaktorem a co ho nejvíc bavilo?

Před týdnem 35:16

Možná bych měla být víc jako Zdeňka, zvednout bradu a dupnout si, uvažuje herečka Antonie Formanová

Ztvárnila roli Zdeňky Havlíčkové v minisérii Dcera Národa. „Ona byla ovlivněna tím, z jaké je rodiny a na to já netrpím. Herectví se věnuju proto, že chci a naplňuje mě.“ Jak vypadalo její dětství? Za co obdivuje svoji maminku? Jaké to je hrát svoji příbuznou? Ohrožují současné technologie hereckou profesi? Co ji čeká a co plánuje?

Před týdnem 31:30

Válečná fotografka a dokumentaristka Jarmila Štuková: V Bangladéši je šití oděvů ještě dobrá práce

My a ti druzí. To je název její současné výstavy fotek. „Je spousta témat, o kterých bych ráda mluvila. Vybrala jsem šest a bylo to těžké,“ popisuje. Co ji pořád táhne do Iráku? Proč tam jezdí znovu a znovu? A potřebuje k tomu pořád ještě povolení od úřadů? Jak se v Iráku starají ženy o svůj zevnějšek? O čem je její film Moje nová tvář? Na které svoje projekty by ráda upozornila?