Blízká setkání
Před týdnem

Poslechněte si podcast: To nejlepší z Blízkých setkání uplynulých dní (2/2)

To nejlepší z Blízkých setkání uplynulých dní.

25:22

Blízká setkání

Vydává: Český rozhlas

Tereza Kostková a Adéla Gondíková vedou rozhovory s hosty, které znáte, anebo které stojí za to poznat. Blízká setkání vysíláme každý všední den po jedenácté na Dvojce. 

Web

Dnes 33:00

Emoce z toho představení tryskají, zve na Láskyplné večery spisovatelka Barbara Nesvadbová

Láskyplné večery. To je název představení v pražské Viole, kde čte své texty a šansony Lenky Nové. „Pokaždé mám šílenou trému,“ přiznává spisovatelka. Umí psát poezii? Jak se dostala k psaní? Co jí o hraní řekla Dagmar Havlová? Čemu se věnovala jako novinářka? Proč se dřív bála vyjadřovat otevřeně své názory? Koho a jak podporuje nadační fond Be Charity?

Včera 27:09

To nejlepší z Blízkých setkání uplynulých dní (2/2)

To nejlepší z Blízkých setkání uplynulých dní.

Před dvěma dny 28:05

To nejlepší z Blízkých setkání uplynulých dní (1/2)

To nejlepší z Blízkých setkání uplynulých dní.

Před třemi dny 30:59

Konflikt je sexy. Za předpokladu, že hledáme s protistranou řešení, říká profesionální vyjednavač

Každý konflikt začíná bojem o to, kdo má pravdu. Často se ale stává, že se lidé stanou na konfliktu závislými. „Mým úkolem je dostat je zpátky dolů a přimět je pracovat na řešení,“ popisuje práci profesionálního vyjednavače Radim Pařík. Jak se dostat ze slepé uličky a dohodnout se s protistranou? Proč nás ovládají emoce? A proč je důležité přistupovat ke konfliktu vědomě?

Před čtyřmi dny 30:52

Hudba je pro všechny. Nepřišlo mi fér nemít stejnou startovací čáru, říká k pomoci dětem Pokáč

„Překvapuje mě, kolik lidí si pouští moje písničky,“ směje se v rozhovoru s Terezou Kostkovou písničkář Pokáč. „O to víc, že jsem nikdy nebyl extrovert, spíš kluk, který rád seděl u počítače.“ Jak přerod z introverta v extroverta probíhal? Jak pomáhá jeho nadační fond sociálně znevýhodněným dětem? A proč nechodil rád do hudebky?

Před pěti dny 29:21

Muzikálový herec Přemysl Pálek: Na kondici je nejlepší švihadlo a zpěv. Dal jsem 18 tisíc přeskoků

Přemysl Pálek tančí už od pěti let. Je vynikající tanečník a muzikálový herec. Právě zkouší muzikál Do naha! Jde o partu ocelářů, kteří přijdou o práci, a já jsem jedním z nich. Moje postava potřebuje peníze, aby nepřišla o syna, a tak vymyslí show. Naverbuje do ní ještě pět dalších chlapů z ocelárny.“ Publikum čeká, zda půjdou opravdu všichni do naha.

Před šesti dny 32:54

Rostlina se umí bránit. Dobytku zhořkne, housenka ji nestráví, vysvětluje biochemik Jan Rezek

Rostliny si mezi sebou povídají. Mluví i s mikroorganismy, s živočichy a ovlivňují klima, říká Jan Rezek, biochemik z Akademie věd. Zkoumá těkavé látky rostlin, které se uvolňují do vzduchu. Jsou to v podstatě vůně. Zapojil se i do projektu, kde se vědci a vědkyně pokouší vyrobit pět starověkých parfémů. Myrhu, která je součástí dvou z nich, si přinesl i do studia.

Před týdnem 30:08

Herečka Eliška Soukupová: Moc výrazná a málo jemná. Proto mě nevzali na DAMU

Eliška Soukupová má svůj divadelní soubor Maso Krůtí. Kromě toho tancuje, točí filmy a moderuje na Radiu Wave. Jejím posledním filmem je Hello, Welcome, který točili přímo na filmovém festivalu v Karlových Varech. Jak se dostala k moderování? Co ji Český rozhlas naučil? A proč ji nevzali na DAMU?

Před týdnem 26:46

To nejlepší z Blízkých setkání uplynulých dní (1/2)

To nejlepší z Blízkých setkání uplynulých dní.