Až na dřeň
26. listopad 2023

Poslechněte si podcast: Zdeněk Chlopčík: Tancovat se naučí každý, vedení kurzů si užívám. Ve StarDance bych tančit nemohl

Vystudoval strojařinu v Ostravě a pracoval jako projektant ve Vítkovicích. Kromě toho ale tančil a vítězil na tanečních soutěžích, dvakrát se mimo jiné stal mistrem republiky v latinskoamerických tancích. Většina lidí má ale jeho jméno spojené především s pořadem StarDance, ve kterém už řadu let dělá porotce. Hostem pořadu Až na dřeň byl Zdeněk Chlopčík.

24:23

Až na dřeň

Vydává: Český rozhlas

O radostech i trápeních se známými osobnostmi. Moderuje Kateřina Kubalová.

Web

Před týdnem 24:24

Jak čas letí, považujete si každé práce. Hraju pořád ráda a s pokorou, říká Vlasta Žehrová

Vlasta Žehrová vystudovala pražskou konzervatoř, hrála v Národním divadle a na mnoha dalších scénách. Rozumí si i s kamerou a píše i vlastní divadelní hry. V pořadu Až na dřeň se rozpovídala nejen o práci, ale třeba i o mateřství.

Před 2 týdny 27:18

Na konzervatoř jsem šel tátovi na truc. Pak jsem zjistil, jak divadlo miluji, říká Martin Donutil

Martin Donutil se narodil do rodiny známého herce, svoje místo v herecké branži si vydobyl i on sám. Hrál v brněnské Huse na provázku, v Národním divadle a objevil se i na televizních obrazovkách. V pořadu Až na dřeň se herec Martin Donutil rozpovídal o tom, jaká byla jeho puberta, jak se mu vyrůstalo se slavným tátou nebo jak se vyrovnal se ztrátou očekávaného děťátka.

Před 2 týdny 25:22

Režie byla můj sen. Tuhle životní etapu si neuvěřitelně užívám, vypráví filmařka Hana Hendrychová

V roce 2019 debutovala celovečerním snímkem Můj příběh, letos se mohou diváci bavit i zamýšlet nad Matkou v trapu. V pořadu Až na dřeň se producentka a režisérka Hana Hendrychová rozpovídala nejen o sžívání s českým showbyznysem, ale také o svých cestovatelských zkušenostech.

Před 3 týdny 26:31

Herečka Eva Leinweberová: O maminku jsem pečovala tři roky a jela nadoraz. Po její smrti jsem křehčí

Upozornila na sebe mimo jiné třeba rolemi ve filmu Účastníci zájezdu či v seriálu Vzteklina nebo Osada. Dobře ji znají také divadelní diváci. Co ji na herectví stále tak baví? A jak ji proměnily náročné roky, během kterých pečovala o umírající maminku? I o tom mluvila v pořadu Až na dřeň herečka Eva Leinweberová.

14. duben 2024 23:51

Na mise v Afghánistánu jsem si objednával kytary. Vzpomínám na úžasné kolegy, říká bývalý voják

Bezmála dvacet let byl v armádě, působil u 601. skupiny speciálních sil generála Moravce AČR sídlící v Prostějově a zúčastnil se zahraničních misí v Afghánistánu a Mali. Dnes mimo jiné hraje v kapele, má vlastní módní značku, je střeleckým instruktorem a členem iniciativy Civilisté děkují. Hostem pořadu Až na dřeň byl Ondřej Spisar.

7. duben 2024 21:32

Smrt tatínka byla jako atomovka. Můj život to hodně poznamenalo, ohlíží se herečka Vendula Křížová

Tatínek jí dal lásku k přírodě, maminka k divadlu. Dlouholetá členka Divadla na Vinohradech sehrála během své kariéry desítky rolí. Jak ji proměnila role mateřská a jak s jejím životem zamávala náhlá smrt tatínka? I o tom herečka Vendula Křížová promluvila v pořadu Až na dřeň.

31. březen 2024 22:56

Do kin vletí Smršť režiséra Petera Bebjaka. Mou životní smrští byla ve 12 letech smrt maminky, říká

Pod jeho režijním vedením vznikly třeba úspěšné seriály Devadesátky, Herec či Případy 1. oddělení. Televizní minisérie Matematika zločinu mu nedávno vynesla Českého lva a už 4. dubna vstoupí do kin jeho nový film Smršť. Proč ho baví hledat příčinu zla? Proč odmítá bydlet v přízemí? A jak s jeho životem zamával odchod maminky? I o tom v pořadu Až na dřeň promluvil Peter Bebjak.

24. březen 2024 26:23

Byl terčem šikany, teď proti ní bojuje pohádkou KiDÓ. Matěj Dereck Hard fotí věci, které chce změnit

Vyrostl v Praze, vystudoval v Opavě, miluje Japonsko a fotí věci, které mu vadí. Za svou práci už získal řadu prestižních ocenění, vydal několik knih a jeho nejnovějším počinem je pohádka proti šikaně. Do pořadu Až na dřeň přišel fotograf Matěj Dereck Hard.

17. březen 2024 25:39

Zlata Adamovská: Zdědila jsem chuť k jídlu a smysl pro humor. Zbytek jsem si musela obstarat sama

Roky patří mezi naše nejpopulárnější herečky. Na svém kontě má celou řadu rolí, ale také okamžiků, které ovlivnily její další životní cestu. Nejen o nich se v pořadu Až na dřeň rozpovídala Zlata Adamovská.

10. březen 2024 26:53

Andrea Kalivodová: Dostala jsem od života pár pohlavků, ale jsem predátor, ze všeho si beru to dobré

Roky patří mezi nejznámější české operní pěvkyně. Dobře zná naše i světová jeviště. Proč se rozhodla po letech opustit angažmá v pražském Národním divadle? A jak její život ovlivnilo nádorové onemocnění? I o tom v pořadu Až na dřeň mluvila pěvkyně Andrea Kalivodová.