Alex a host
28. březen 2024

Poslechněte si podcast: Tomáš Maštalír: Smršť nemá ambici být hororem, který dělá bububu, ale začnou se dít zvláštní věci

Slovenský herec je u nás už dobře známý. Brzy bude mít premiéru thriller Smršť, kde si po boku Ani Geislerové zahrál forenzního psychologa. Jak se mu s herečkou hrálo a jak se na roli připravoval?

22:19

Alex a host

Vydává: Český rozhlas

Rozhovory s osobnostmi.

Web

Před dvěma dny 25:52

Producentem jsem se stal, aby mi dílo nikdo nezkazil, říká Sagvan Tofi. A připravuje Děti ráje 2

V mládí byl rebelem a filmovou hvězdou, dnes je úspěšným producentem a autorem muzikálů. Tento přerod nebyl snadný, ale jeho Děti ráje to dokázaly a hrály se 15 let. Teď se připravují Děti ráje 2.

Před třemi dny 25:27

Hudbu k filmu Trhák jsme museli točit od půlnoci do rána, vzpomíná skladatel Vítězslav Hádl

Složil desítky písní především pro Hanu Zagorovou, Karla Gotta či Helenu Vondráčkovou. Napsal také hudbu k mnoha známým filmům. Byly mezi nimi i legendární filmy Jak utopit doktora Mráčka nebo Trhák.

Před čtyřmi dny 26:40

Herečka Monika Zoubková: I protivná postava vychází ze mě. Musím najít i detail, proč to chci hrát

Pro děti napsala dvě knihy, je ale především herečkou. Do povědomí diváků se dostala díky seriálu Ordinace v růžové zahradě nebo filmu Taková normální rodinka.

Před pěti dny 28:07

Dřív jsem byl větroplach. Teď je pro mě centrum doma, ohlíží se moderátor a bývalý herec Petr Hradil

Petr Hradil se, ještě jako Petr Rajchert, proslavil rolí v seriálu Život na zámku. Je také spoluzakladatelem kapely Chinaski. O mnoho let později si změnil příjmení, potřetí se oženil a stal se moderátorem. Pravidelně ho můžete vídat v ranním vysílání České televize.

Před týdnem 24:22

K písním na novém CD mě inspirovala zvířata z pražské zoo, říká kapelník skupiny Laura a její tygři

Pro kapelu Laura a její tygři jsou typické bílé košile a černé brýle. „Je to naše jediné poznávací znamení,“ říká zakladatel populární kapely Karel Šůcha. Nedávno pokřtili nové CD, určené tentokrát dětem.

Před týdnem 26:53

Při přípravě Sametových vrahů mě šokovala ta brutalita, vzpomíná režisér Jiří Svoboda

Skalpel, prosím, Sametoví vrazi či trilogie Jan Hus. Režisér Jiří Svoboda často obsazuje silné herecké osobnosti. Spolupracoval s hereckými bardy jako Radoslav Brzobohatý nebo Jana Brejchová.

Před týdnem 28:37

Alois Hadamczik: Ceremoniál před MS v hokeji bude velkolepý jak v Praze, tak Ostravě

Už 10. května startuje světový hokejový šampionát. Po devíti letech se koná opět v Česku s osvědčenými maskoty Bobem a Bobkem. Co všechno se chystá?

Před týdnem 27:08

Tátovým šansonem otvírám každý svůj koncert, říká zpěvačka Petra Hapková

Geniální skladatel a charismatický zpěvák Petr Hapka by v květnu oslavil 80. narozeniny. Zanechal po sobě stovky nádherných písní a skladeb. Jaký byl otec, zavzpomínala mimo jiné dcera a zpěvačka Petra Hapková.

Před 2 týdny 23:43

Jiří Štrébl: 20 let jsem hrál jenom dva typy rolí. Buď svině, nebo velký svině

Vystudoval ekonomii, ale nikdy se jí nevěnoval. Uchvátilo ho totiž herectví a rejstřík postav má opravdu pestrý. Zahrál si vraha, dobrosrdečného anesteziologa i komunistu. Letos navíc vyrazí na turné se skupinou KTO, která slaví 60 let na hudební scéně.

Před 2 týdny 23:47

Rebel, nebo vzorná dívka? Jsem perfektní kombinace obojího, říká Miss World Krystyna Pyszková

Krystyna Pyszková sbírá jednu gratulaci za druhou. V historii soutěže světové krásy je po Taťáně Kuchařové druhá Češka, která získala korunku Miss World. Sama přiznává, že Taťána byla a je jejím vzorem.