Alex a host
Před třemi dny

Poslechněte si podcast: Marek Němec: Z Modrého kódu jsem musel vystoupit, začal jsem věřit, že jsem doktor

Marek Němec plánoval studium architektury. Setkání s divadlem plány změnilo a nastoupil na DAMU. Hraje v divadle, seriálech a má za sebou i oceněné režijní počiny.

25:27

Alex a host

Vydává: Český rozhlas

Rozhovory s osobnostmi.

Web

Včera 28:57

Ondřej Neff: Obavy z umělé inteligence a všeho nového nesu se značnou nelibostí

Novinář a spisovatel vydal letos svoji další knihu sci-fi s názvem Ostrov nesmrtelných a už pracuje na další. Při psaní mu pomáhají dvě tak trochu jiné asistentky.

Před dvěma dny 27:59

Petr Kolář: Nová deska nabídne romantické polohy i bigbít. Mám pestrej život, tak mám z čeho čerpat

Pětinásobný stříbrný slavík s nezaměnitelným hlasem vydává nový singl s názvem Magická žena. „Deska bude pestrá. Muzika nabízí široký sortiment, tak proč to nevyužít. Někde jdu víc do hloubky, víc se zamýšlím, je to i věkem,“ říká Petr Kolář.

Před týdnem 25:59

Soudruzi mu Černé barony nikdy nezapomněli, vzpomíná na Jiřího Wintera Nepraktu jeho žena Daniela

Výtvarník Jiří Winter, známý pod pseudonymem Neprakta, by se 12. července dožil 100 let. Stal se fenoménem především ve světě komiksu karikatury a ilustrace, věnoval se ale také divadelní a filmové tvorbě, navrhoval kostýmy, scény, kulisy. Za svůj život nakreslil více než 30 tisíc vtipů. „Měl úžasný smysl pro humor, ale nebyl nikdy středem společnosti. Nebyl bavič, vždycky byl tichý pozorovatel,“ vzpomíná v pořadu Alex a host na svého zesnulého manžela Daniela Winterová.

Před týdnem 26:33

Dialog s tátou ve filmu Dva lidi v zoo jsme oba protrpěli, prozrazuje Kateřina Macháčková

Proslavila ji především role učitelky Marie Králové v seriálu Život na zámku. „My to původně s Tomášem Töpfrem neměli točit, musela jsem se narychlo naučit texty.“ Kdo měl hrát manžele Královy?

Před týdnem 30:48

Za většinou požárů ve volné přírodě stojí lidé, říká šéf hasičů Vladimír Vlček

Léto přináší větší riziko požárů v přírodě. Nejedná se jenom o lesy, ale i požáry související se sklizní obilí. I na letošní rok předpovídají meteorologové parné měsíce, tropické teploty a vysoké riziko požárů.

Před týdnem 29:48

V hokeji jsem rybníkář, ve fotbale trávníkář, směje se herec Pavel Nečas

Známý je z mnoha seriálů a rolí, které se díky němu staly výraznými, jako je třeba boss Matějka z Okresního přeboru. S ním Pavla Nečase spojuje také vášeň pro fotbal, a v hercově případě pro sport obecně. Už několik let je ostatně tváří Radiožurnálu Sport, kde moderuje středeční talkshow Na place. S Alex Mynářovou si povídal především o sportu, ale také o svých seriálových rolích.

Před 2 týdny 25:34

Dřív nebyla plexiskla, hráč od fanoušků dostal i pohlavek, líčí manažer Síně slávy Bedřich Ščerban

Bývalý hokejový obránce nejen, že prožíval každý zápas na nedávném Mistrovství světa v hokeji, ale vzal si na starost i novou Síň slávy českého hokeje. Ta byla otevřena těsně před šampionátem.

Před 2 týdny 29:29

Novou Perinbabou nám Juraj dal poslední poselství a ukázal, k čemu se vrátit, říká Deana Jakubisková

Než poznala režiséra Juraje Jakubiska, hrála ve Slovenském národním divadle, kde strávila celkem dvanáct let. Už tehdy měla pověst charakterové herečky. Když se potkali, pozdravil ji pokynutím klobouku, ale víc pozornosti mu nevěnovala. Měla ho za režiséra, který netočí. „Netočil, protože neměl producenta. Vždycky dělal něco v koprodukci. A já jsem ani nevěděla, co to obnáší,“ vzpomíná herečka.

Před 2 týdny 28:27

Kdyby znal Fleming Morávka, napsal by Bonda podle něho, říká podplukovník Pavel Černý

Podplukovník Pavel Černý jezdí po celém světě a učí policisty zasahovat proti zločincům a teroristům. Napsal dokonce několik knih, ta poslední se ale trochu vymyká. Je o odbojáři Václavu Morávkovi, úhlavním nepříteli českého gestapa.