• Podcasty
  • PMS – Po mateřských stopách
PMS – Po mateřských stopách
Sezóna 212. říjen 2022

Poslechněte si podcast: #72 Skripta, plenky a piercingová šněrovačka. Zpověď mladé studující maminky

Barbora vždy chtěla být mladou mámou. Když zjistila, že se jí sen brzy splní, zrovna studovala na magistru, dokončovala inženýrský titul, a zároveň byla čerstvě přijata na doktorské studium. Rozhodla se školy nepřerušovat a zkusit vše skloubit. Nyní studuje dvě vysoké školy, zatímco se stará o čtyřměsíční dceru.

34:51

PMS – Po mateřských stopách

Vydává: Novinky.cz

Podcast o mateřství s Terezou Rakoušovou a jejími hosty. Dříve známý jako Pandemické matky sobě. I nyní rozebírá taje a záhady rodičovství. Vydejte se po stopách mateřství každou středu na Novinky.cz

Web

Sezóna 2Před týdnem 51:32

#138 Bezdětná, máma na plný úvazek, nebo kariéristka s dítětem? Podle společnosti všechno špatně

Slova jako feministka nebo kariéristka mají ve společnosti negativní konotaci. Vymazat v hlavě zaryté obrazy a oprostit se od vlastního prožitku a domýšlení, není však pro mnoho lidí jednoduché. Nová epizoda rodičovského podcastu Po mateřských stopách si tentokrát vzala na paškál téma feminismus kontra mateřství.

Sezóna 2Před 2 týdny 55:43

#137 Odmítá vaše dítě jíst? Vyhněte se rozšířenému nešvaru a vyzkoušejte tyto nenásilné tipy

Jak učit děti zdravým stravovacím návykům? Co když nechtějí jíst téměř nic? A jak přistupovat k výživě dětí s láskou a porozuměním? Často stačí změnit jen nepatrný detail, jindy je potřeba začít u stravy rodiče. Nutriční specialistka Michaela Antoš sdílí tipy pro maminky vybíravých jedlíků v novém díle podcastu Po mateřských stopách.

Podcast vychází na serveru Novinky.cz a sledovat ho můžete i na Instagramu.

Sezóna 2Před 3 týdny 49:22

#136 Všímáte si dvojího metru? Otce vynáší do nebes, dřina matky je samozřejmostí

Od baby boomu přes výzvy dlouhodobé izolace s nemocnými dětmi, až po metody zvládání každodenních nepříjemností, chaosu i emotivních příběhů a diskusí ze sítí. O tom, že starého psa novým kouskům nenaučíš. I o absurditě toho, že matka, která více trpí a je večer unavenější, vyhrává pomyslný mateřský závod.

Sezóna 228. únor 2024 01:11:36

#135 Zpověď ženy, která se i přes boj s vážnou depresí rozhodla stát mámou

Její cesta k uzdravení je trnitá, přesto odhodlaně bojuje. Příběh ženy bojující s depresí ukazuje, že i v těžkých chvílích lze zahlédnout záblesk světla. Tím může být třeba právě mateřství. Pozvání do podcastu Po mateřských stopách přijala Iris Voříšková, která otevřeně mluví o životě s depresemi a své výpravě za početím dcery.

Sezóna 221. únor 2024 01:06:51

#134 Včasná akce rozhoduje. Jak řešit přetrvávající primitivní reflexy u dětí?

V počátečních fázích života dítěte mají primitivní reflexy zásadní význam, mohou totiž výrazně ovlivnit jeho fyzický a psychický vývoj. V České republice se s potížemi, které se pojí s přetrvávajícími primitivními reflexy, potýká přibližně 20 % populace. Pozvání do mateřského podcastu přijala fyzioterapeutka a speciální pedagožka Irena Liscová.

Sezóna 214. únor 2024 50:32

#133 Procházky s kočárkem a cvičení s dítětem. Jak si zachovat kondici v mateřství?

Cvičení pro maminky získává na popularitě. Ženy po porodu chtějí být fit, ale starost o děti jim často návrat k pohybu komplikuje. Příběhy z první ruky, tipy na zapojení dětí do cvičení i odpověď na otázku, jak najít během rodičovství čas a chuť k pohybu, to vše zjišťovaly moderátorky od hostující Báry, maminky tří kluků a majitelky dámských fitness klubů.

Sezóna 27. únor 2024 35:19

#132 Moderní rodičovství na sítích. Inspirace i dezinformace číhají na matky i děti ze všech stran

V digitální době se rodič jen těžko oprostí od vlivu sociálních sítí. Našlapovat na nich však musí opatrně, zdánlivě nevinná inspirace se totiž může velmi snadno přeměnit ve frustraci. Podivnosti ze sítí, ať už se jedná o diskuzi o organizaci domova, události z bulváru, nebo přípravy na svátek svatého Valentýna, probírají moderátorky v novém díle podcastu Po mateřských stopách.

Sezóna 231. leden 2024 01:08:07

#131 Mateřská magie v kuchyni. Tipy, co dát na talíř vašeho drobečka

Zdroje pro zavádění potravin do stravy dítěte uvádějí rozdílné informace. Podobně je tomu i u pediatrů. Matky si nejsou jisté, co kdy podávat a jak to uvařit, aby jídlo chutnalo celé rodině. Stresují se a u plotny tráví zbytečně moc času. S osvětou přicházejí maminky na sítích. Ne vždy však správně. Pozvání do podcastu Po mateřských stopách přijala Tereza Gottwaldová, tvůrkyně profilu Drobečkův talíř.

Sezóna 224. leden 2024 44:40

#130 Od mateřských koníčků k podnikatelským snům. Jak matky přetvářejí zálibu v kariéru?

Ponořte se do inspirativního světa mateřských koníčků, které se mění v úspěšný byznys. Zjistěte, jak se maminky stávají kreativními podnikatelkami během rodičovské dovolené a překonávají tak běžné stereotypy, zatímco se transformují z pečovatelek na úspěšné obchodnice. Tyto příběhy nejen motivují, ale ukazují i rozmanitost možností, které mateřství může přinést.

Sezóna 217. leden 2024 57:24

#129 Mateřské desatero pro klid v duši. Jak být na rodičovské vyrovnanější?

Neviděly hořící keř, neslyšely Boží hlas, ani nevystoupaly na Sinaj a nesnesly dvě kamenné desky s rytinami, přesto vám přinášejí desatero. Moderátorky podcastu se rozhodly představit mateřství v novém světle. Se směsicí humoru a sebeironie nabízejí návod, jak přežít každodenní mateřské výzvy a zůstat přitom věčně usměvavou mámou.