Mixzóna
Epizoda 723. prosinec 2021

Poslechněte si podcast: #7 Lukáš Krpálek o roce, v němž se stal opět králem českých sportovců

Dokázal to, co nikdo před ním, vyhrál olympijská zlata v obou nejtěžších judistických kategoriích. Český Sportovec roku 2021 Lukáš Krpálek v podcastu Mixzóna vypráví o své cestě za triumfem v Tokiu, přátelství s kajakářem Jiřím Prskavcem, další motivaci i rodinném zázemí.

40:44

Mixzóna

Vydává: Sport.cz

Povídání o všech možných sportovních disciplínách.

Web

Epizoda 75Dnes 47:12

Jak zlomená dívka našla novou energii. Barbora Seemanové o tréninku v cizině

Za 23 svého života už toho Barbora Seemanová stihla spoustu. Mládežnická plavecká hvězda, nejmladší olympionička v Riu, mistryně Evropy. Ale pak také sérií zdravotních problémů zlomená dívka, která hlava problémová i myšlenky na konec. V podcastu Mixzóna vypráví, jak v zahraniční skupině našla novou energii, ale io paraglidingu či pletení.

Epizoda 74Před 2 týdny 31:50

Adéla Hanzlíčková o krásách i zákeřnosti zápasu. Proč nechce do MMA?

Už čtrnáct let vozí medaile, juniorské přetavila v dospělé. Čím si Adélu Hanzlíčkovou zápas tak získal, že by ho nevyměnila ani za stále populárnější MMA? Jaké zákeřnosti soupeřky na žíněnce používají, proč musí v tréninku říkat mužům, ať jsou na ni drsnější, a proč už se radši k zápasení mimo halu nenechá vyhecovat? O tom všem mluvila v podcastu Mixzóna. 

Epizoda 7331. leden 2024 25:07

Eva Puskarčíková o biatlonu, životě v Itálii i nastávající roli maminky

Nové Město na Moravě se chystá na biatlonový svátek, ale Eva Puskarčíková už se spíše připravuje na roli nastávající maminky. Medailistka z mistrovství světa i olympijských her v podcastu Mixzóna mluví o soužití s italským partnerem, životě po kariéře i ambicích českých biatlonistů na mistrovství světa. 

Epizoda 7219. leden 2024 32:35

Nikdy není pozdě začít. Netradiční cesta čtvrtkařky Terezy Petržilkové ke světové medaili

Užívala si studentských let, myšlenky na vrcholový sport ještě po dovršení dvaceti let vůbec neměla. Pak se ale Tereza Petržilková pustila do atletického tréninku s takovou vervou, že teď je z ní medailistka z mistrovství světa se smíšenou štafetou. V podcastu Mixzóna mluví o své netradiční cestě mezi elitu i životním mottu: Nikdy není pozdě začít. 

Epizoda 7130. prosinec 2023 19:52

Sport není vše, zdraví mám jen jedno. Cesta plavkyně Horské od strachu o sebe k medaili

Na začátku prosince si šla si v rumunském Otopeni pro svoji první velkou medaili a cestou na vyhlášení jí běželo hlavou: „Tohle je ta chvíle, která mi vrací, co jsem si všechno prožila.“ Zatím životní úspěch plavkyně Kristýny Horské přišel po nelehkých dvou letech, které by nejednoho zlomily. O své cestě vyprávěla v podcastu Mixzóna.

Epizoda 7011. prosinec 2023 44:18

Taneční pár Natálie a Filip Taschlerovi o své cestě mezi krasobruslařskou elitu

Vyrůstali spolu, teď společně tráví každý den na ledě. Krasobruslaři Natálie a Filip Taschlerovi odešli za svým snem trénovat do Itálie a každým rokem se posouvají výš mezi světovou elitu. V podcastu Mixzóna vyprávějí o své cestě, souhře i rozdílech či letošním emotivním volném tanci, který věnovali svému zesnulému tatínkovi. 

Epizoda 697. prosinec 2023 39:08

Freestyle motokrosař Petr Pilát o zápisu mezi rekordmany, náročných tricích i zraněních

Ve třech letech seděl poprvé na motorce, ve čtrnácti se zapsal do Guinessovy knihy rekordů, když na ní zvládl salto. Freestyle motokros se prolíná životem Petra Piláta, ať už v roli závodníka, organizátora nebo trenéra nejmenších nadějí. Půjde v jeho stopách i syn? Proč už víc poslouchá doktory? A kde všude se dá skákat? O tom mluvil v podcastu Mixzóna. 

Epizoda 6827. listopad 2023 31:09

Florbalová gólmanka Jana Christianová o dobrovolné roční pauze i odmítání nabídek z ciziny

Rok si dala od florbalu úplnou pauzu, přesto je reprezentační stálicí a chystá se na své sedmé mistrovství světa. V čem Janě Christianové dobrovolná přestávka domohla? Proč už ji to do zahraničí netáhne, i když patří dlouhodobě do světové špičky? Jak bolí rány míčkem a jak se cvičí brankářský postřeh? O tom všem vyprávěla v podcastu Mixzóna.

Epizoda 6723. listopad 2023 43:50

Ondřej Rybář o biatlonové zlaté generaci, jejích nástupcích i domácím mistrovství světa

Biatlon poznal ze všech stran. Osobní kouč, trenér mužů i žen, šéftrenér a nyní sportovní ředitel. Ondřej Rybář zažil u českého týmu období, kdy se biatlon teprve dostával do podvědomí fanoušků, i boom ověnčený úspěchy generace kolem Gabriely Soukalové či Ondřeje Moravce. V podcastu Mixzóna mluvil o jejich výjimečnosti i současném týmu. 

Epizoda 6624. říjen 2023 43:33

Nečekaná mistryně světa v lukostřelbě Marie Horáčková o střelbě na tatranky i z okna domu

V dětství střílela i na tatranky či žužu žížaly, teď je Marie Horáčková mistryní světa. V podcastu Mixzóna vypráví o tom, jak zvládá improvizovat i co jí přinesl nečekaný titul šampionky. Probrala i vztahy v komunitě tradičního olympijského sportu, na kameru ukázala svůj luk a detailně popsala jeho komponenty.