Autokult.cz - Auta nás baví
27. duben 2022

Poslechněte si podcast: #48 Michal a Ondra: Rostoucí ceny supersportů s manuálem, spolehliví veteráni a nové BMW 7

V dalším díle podcastu Michala a Ondry od Autokultu se podíváme na novinky ze světa aut. Představilo se totiž BMW řady 7, stejně jako otevřené Ferrari či ostré Lamborghini. Rovněž se podíváme na rostoucí ceny starších supersportovních vozů s manuálem a nebude chybět přehled spolehlivých youngtimerů a veteránů.

01:07:07

Autokult.cz - Auta nás baví

Vydává: Autokult.cz

Podcast by Autokult.cz

Web

Před šesti dny 53:02

#135 V roce 2024 PŘIJDETE O ŘIDIČÁK SNADNĚJI! Novinky v dopravě // Tomáš Blecha

Od počátku roku 2024 platí nový bodový systém a další změny v dopravě. Policisté nyní dostali možnost zadržet řidičský průkaz okamžitě, na místě, a to i za překročení povolené rychlosti. Řidičský průkaz ani nemusíte mít u sebe, zadržení funguje okamžitě a online. Pokud s přestupkem nesouhlasíte, velmi obtížně se proti tomu brání a zpravidla to dopadá tak, že řidič, který se chce očistit, musí postupovat zpětně a stejně zůstává bez papírů, na pospas vůli úřadů a policistů. Dá se proti tomu nějak bránit? To jsme probírali s expertem na problematiku dopravních přestupků Tomášem Blechou. Jaký má názor na současný stav českých řidičů? Jak policie měří rychlost? A na co si dávat obzvlášť pozor? To se dozvíte v novém podcastu!

Před 2 týdny 57:32

#134 Michal A Ondra - Jak jezdí nový Passat a které auto má držák na bagety? + SOUTĚŽ

Nový podcast se zase po určité době věnuje novinkám ve světě aut. Projeli jsme nového Volkswagena Passat, u kterého automobilka moc dobře ví, pro koho je tento vůz určen. Mrkli jsme taky na stylovou novinku, která má držák na bagetu! A nebude chybět ani pohled na vozy Aston Martin, na novou hvězdu mezi offroady a další témata. Vítejte u podcastu Michala a Ondry!

Před 3 týdny 01:07:41

#133 Michal A Ondra - Okruhová kladiva od 100.000 Kč! Levnější alternativy k 911 GT3

Co když chcete trackday auto, ale na nejčastější a nejosvědčenější volbu v podobě Porsche 911 GT3 nemáte? Vybrali jsme pro vás celou řadu silničních aut, která odolně a schopně zvládají okruhové ježdění. Od aut za 100 tisíc Kč po speciály za miliony.

Před 3 týdny 40:59

#132 Michal a Ondra - Auta JAMESE BONDA: To nejzajímavější, co kdy Agent 007 řídil!

Čím jezdil James Bond? Mnozí si vybaví Aston Martiny či BMW, ale vězte, že v Bondovkách se objevila celá řada zajímavých aut! A my si dnes v podcastu Michala a Ondry ukážeme to, podle nás, nejzajímavější. Nebudou chybět ani zákulisní příběhy a historky. Pohodlně se tedy usaďte a my začínáme!

23. únor 2024 01:23:12

#131 Michal A Ondra - CO FRČELO V 90. LETECH? Automobilové trendy dnes a kdysi!

Jaké jsou hlavní trendy v designu a stavbě automobilů dnes a jaké byly před 20, 30 či 60 lety? To je hlavní téma dnešního podcastu, kde se mrkneme na zajímavosti, které formovaly jednotlivá období automobilismu.

9. únor 2024 48:16

#130 Michal A Ondra - AUTOMOBILY a LÁSKA: Známe nejlepší auto pro založení rodiny!

Valentýnský speciál podcastu Michala a Ondry bude zkoumat spojitost mezi automobily a partnerským životem, atraktivitou řidičů a milostnými hrátkami. Který typ auta vám zajistí krátký románek a jaké auto naopak přiláká partnerku na celý život? Jaká auta jsou ideální pro milostný život? Dokáže zvuk auta přinést vzrušení? A která autorka knih o lásce se zasloužila o zvýšené prodeje kabrioletů? To vše se dozvíte v novém díle podcastu Michala a Ondry Autokult CZ!

26. leden 2024 53:53

#129 Michal A Ondra - GR YARIS napravil všechny neduhy předchůdce! A PRAGA za 34 milionů

Nový díl podcastu Michala a Ondry probírá novinky na trhu aut. Co nám přinesou sportovní modely od Toyoty? Které je nejlepší současné auto na sníh? Proč končí americké legendy Camaro a Challenger? A dokáže být Praga Bohema rekordmanem evropských okruhů? To budeme rozebírat v novém díle tradičního podcastu ze světa aut.
Ondřej přepo

19. leden 2024 43:06

#128 Michal A Ondra - DIVOKÉ výtvory karosáren! Tahle auta se opravdu vyráběla!

V dnešním podcastu se zaměříme na výtvory specializovaných karosáren, které nabízely zvláštní varianty běžně dostupných aut. Chcete kombi od Maserati, luxusní landaulet z BMW E36 nebo třeba krásné kabriolety od Citroënu? Nebudou chybět ani japonské retro výtvory či kombík Tesly. Pokochejte se s námi specialitami, které se prodávaly!

12. leden 2024 01:05:16

#127 Michal A Ondra - AUTA OMEZENÁ KVŮLI DANÍM: Lamborghini a Ferrari s DVOULITREM?!

Dnešní okénko do historie, ale i současnosti automobilového světa, nás zavede ke speciálním verzím a modelům, které vznikly jen kvůli daňovým omezením. Povíme si o Lamborghini, Ferrari, Maserati a Porsche s dvoulitrovým motorem, o speciálním BMW pro Portugalsko a Itálii, o populárních japonských Kei Carech či o autech s mříží oddělující prostor pro posádku od prostoru pro zavazadla. Pojďte s námi zjistit, jak daně v jednotlivých zemích ovlivňovaly tvorbu automobilek!

2. leden 2024 51:37

#126 Michal A Ondra - Krize německého autoprůmyslu a omezení odpočtu DPH na dražší auta

Rok 2024 bude pro automobilový průmysl těžkým rokem. Volkswagen snižuje stavy zaměstnanců, stejně jako Škoda, Česko má ve FIA ostudné zastoupení, začal platit nový bodový systém, firmy si nesmějí odečíst DPH u aut dražších než 2 miliony korun bez daně a v Německu zrušili s okamžitou platností dotace na elektromobily (což kvitujeme). Nebojte ale, existují i pozitivní vyhlídky, třeba u Toyoty! To vše v novém podcastu Michala a Ondry.