Dobojováno
Epizoda 1418. duben 2022

Poslechněte si podcast: #14 PEŠEK: Na okruhu nehledáš kamarády, s rodiči se dodnes nebavím

Jeden z nejúspěšnějších českých motocyklových závodníků, vítěz dvou Velkých cen v kategorii do 125 kubických centimetrů. V roce 2013 absolvoval sezónu v prestižní Moto GP. Dnes se Lukáš Pešek věnuje mimo jiné trénování motocyklových nadějí. Proč se dodnes nebaví s vlastní rodinou? Jak fungují vztahy ve světě motorsportu? A kdo z mladých Čechů má nakročeno mezi jezdeckou smetánku? Poslechněte si další epizodu Dobojována, kterou moderuje Lucie Černá.

34:51

Dobojováno

Vydává: Novinky.cz

Pondělní rozhovory s osobnostmi českého sportu. O cestě k úspěchu, době na vrcholu i životě po kariéře. Moderují Lucie Černá a Jakub Štěpánek.

Web

Epizoda 4919. prosinec 2022 46:17

#49 FIBINGEROVÁ: Nevím, co pořád někdo má. Byli jsme profesionálové každým coulem

Mistryně světa, olympijská medailistka a později funkcionářka či podnikatelka. Koulařka Helena Fibingerová patří bezesporu k nejvýraznějším postavám československého sportu. Její výkon z roku 1977 je dodnes halovým světovým rekordem. Nejen o jabloneckém závodě mluví v podcastu Dobojováno, který moderuje Lucie Černá.

Epizoda 4812. prosinec 2022 01:12:56

#48 RADA: Emoce prostě nezastavím, ale dokážu se i omluvit

Impulzivní chování ho provázelo ještě v dobách, kdy patřil k oporám zadních řad pražské Dukly. Emoce si později přenesl i na lavičku, kde si vybudoval pověst fotbalového trenéra "bouřliváka". Petr Rada v podcastu Dobojováno však hovoří nejen o své povaze, ale také o vzpomínkách na Maradonu či vyprodanou Julisku.

Epizoda 475. prosinec 2022 43:21

#47 ZELENKA: Naše generace si ještě trochu zvládla užít život

Nechybělo moc a o Luďkovi Zelenkovi by se dnes mluvilo jako o členovi Klubu ligových kanonýrů. Od vstupenky mezi fotbalovou smetánku ho nakonec dělilo osm gólů. Bývalý útočník se z fotbalových trávníků přesunul k mikrofonu a věnuje se organizování vlastního fotbalového kempu. Dnes je dalším hostem podcastu Dobojováno, který moderuje Lucie Černá.

Epizoda 4628. listopad 2022 25:31

#46 ORLOWSKI: Veřejnost na naše úspěchy zapomíná, v Japonsku jsem spal na zemi

V sedmdesátých a osmdesátých letech patřil Milan Orlowski k tomu nejlepšímu, co světový stolní tenis nabízel. Stal se mistrem Evropy, vicemistrem světa a z velkých akcí přivezl na dvě desítky medailí. I v sedmdesáti letech navíc dokazuje, že do starého železa rozhodně nepatří. Přesvědčte se sami v dnešním díle podcastu Dobojováno, který moderuje Jakub Štěpánek.

Epizoda 4521. listopad 2022 42:46

#45 KUDLIČKA: Už jsem nechtěl zabírat místo mladším

Dnes již bývalý reprezentant a dvojnásobný medailista z evropského šampionátu Jan Kudlička patří k nejúspěšnějším atletům novodobé české historie. Po ukončení kariéry, ke kterému došlo oficiálně v září letošního roku, už se bývalý tyčkař věnuje zcela jiné činnosti. K úspěšné kariéře se vrací v rámci podcastu Dobojováno, který moderuje Lucie Černá.

Epizoda 4414. listopad 2022 44:50

#44 ANTOŠ: Je spousta věcí, které chválím, ale málokdo si toho všímá

Většinu kariéry spojil s pražskou Slavií, se kterou získal i mistrovský titul, po ukončení kariéry se vrhl na dráhu komentátora a televizního experta. Řeč je o bývalém hokejistovi Milanu Antošovi, jenž je dalším hostem podcastu Dobojováno, který moderuje Jakub Štěpánek.

Epizoda 437. listopad 2022 32:52

#43 HAMRŠMÍD: Od juda přes klec až k hokejové reprezentaci

Michal Hamršmíd se dá směle označit za průkopníka a legendu českého MMA. Bojoval v dobách, kdy popularita tohoto sportu byla u nás podstatně nižší, než je tomu dnes. Kromě klece se dostal také na hokejovou střídačku v pozici kondičního trenéra Sparty či reprezentace. Dnes je dalším hostem podcastu Dobojováno, který moderuje Lucie Černá.

Epizoda 4231. říjen 2022 41:16

#42 KREUZIGER: Detektor lži byl třešničkou na dortu, v pelotonu dnes chybí respekt

Patří k nejúspěšnějším zástupcům české cyklistiky, účastnil se nejprestižnějších závodů v profesionálních stájích, vyhrál etapu na Giro d'Italia či klasiku Amstel Gold Race. Roman Kreuziger, jenž minulý rok ukončil kariéru závodníka, se plynule přesunul do pozice sportovního ředitele stáje Bahrain Victorious. Svoji kariéru i dosavadní působení v nové funckci hodnotí v novém dílu podcastu Dobojováno, který moderuje Jakub Štěpánek.

Epizoda 4124. říjen 2022 30:13

#41 DLOUHÝ: Rozehrával Federera, dnes mění zlobivou holčičku ve světovou šampionku

Během své kariéry vyhrál dva grandslamy ve čtyřhře, dnes trénuje Lucii Havlíčkovou, juniorskou světovou jedničku a jednu z největších českých tenisových nadějí. Lukáš Dlouhý nevypadl z tenisového prostředí ani po ukončení kariéry a v roli trenéra se vrací na známá místa.

Epizoda 4017. říjen 2022 45:31

#40 BUDSKÝ: Za totality propadl imperialistickému sportu, kariéru končí osmnáctým titulem

S týmem brněnských Draků získal osmnáct ligových titulů, jako jeden z mála Čechů si vyzkoušel i angažmá ve Spojených státech. Baseballista Pavel Budský letos ukončil kariéru, tentokrát prý už definitivně. V dalším díle podcastu Dobojováno hodnotí kromě vlastní kariéry také současný úspěch české reprezentace, která se poprvé v historii kvalifikovala poprvé na prestižní turnaj World Baseball Classic.