DEEP TALKS [CZE]
2. prosinec 2021

Poslechněte si podcast: #116: Lukáš Hána – Expert na kritické myšlení a racionalitu

Jak se bavit a argumentovat s lidmi s opačným názorem? Kde hledat kvalitní zdroje informací, kterým můžeme věřit? A jak překonat nedokonalosti lidského mozku, které nám brání uznat vlastní chybu?

V dalším díle Deep Talks jsem si povídal s expertem na kritické myšlení Lukášem Hánou. Lukáš školí kritické myšlení na univerzitách, ve firmách, ale i pro státní správu či zpravodajské služby.

01:03:33

DEEP TALKS [CZE]

Vydává: Petr Ludwig

Petr Ludwig, autor knihy Konec prokrastinace, si do podcastu DEEP TALKS zve hosty, se kterými se baví o tématech jako jsou hodnoty, smysl práce/života a tom, co dělat pro lepší českou společnost...

Web

Před 2 týdny 01:32:31

#187: Václav Dejčmar – Jak chápat dnešní svět a zachovat si zdravý rozum?

Svět se mění nejrychleji v celé lidské historii – jak ho tedy chápat ve své komplexitě? Jak si v tom všem zachovat dobrou náladu, klid a nadhled? Co užitečného nás o životě může naučit smrt, psychedelika či krize duševního zdraví? A jak by Václav změnil Česko, kdyby měl kouzelnou hůlku?

Hostem asijského speciálu Deep Talks ze Singapuru byl Václav Dejčmar. Investor, filantrop a jeden z mých bez nadsázky nejchytřejších přátel. Václav byl v Deep Talks již popáté a od prvního rozhovoru v New Yorku uplynulo již 6. let.

18. únor 2024 38:29

#186: Pearl Lim – What is great leadership? [ENG]

How can one become a more authentic and empathetic leader? How can we build better connections in the workplace, with colleagues or clients? And how can we find the courage to pursue our dream career paths?

My guest on the next episode of the podcast Deep Talks is Pearl Lim. Pearl has spent her professional life in top corporate positions, such as Marketing Director and VP of Marketing. Then, she found the courage to leave her corporate career and pursue her own life vision. She is the host of the Rebel Curiosities Podcast and runs the Curious Leaders Circle platform.

6. únor 2024 01:03:03

#185: Miloslav Šindelář – Jaký je „evidence-based“ návod na hubnutí či dlouhověkost?

Jak ohledně výživy a zdravého životního stylu poznat, čemu věřit a čemu ne? Jak číst vědecké studie a jak poznat jejich kvalitu? A co je dnes ohledně zdraví opravdu vědecky podloženo a co je pouze módní trend?

Hostem dalšího dílu Deep Talks byl Miloslav Šindelář, spoluzakladatel Institutu moderní výživy, nutriční terapeut a spoluautor knihy Moderní výživa. Miloslav se věnuje popularizaci evidence-based přístupu ke zdraví, sportu či dlouhověkosti.

Odkazy:

1. únor 2024 50:48

#184: Tomáš Rychnovský, Ph.D. – Jak žít bez bolesti našeho těla?

Jak současná doba a stres ovlivňuje naše tělo? Co vše můžeme dělat pro prevenci, aby nás ve stáří náš pohybový aparát nebolel? A jak udržet pozitivní návyky ohledně dechu či držení těla dlouhodobě?

Hostem dalšího dílu byl fyzioterapeut Tomáš Rychnovský, Ph.D. Tomáš má doktorát z 2. lékařské fakulty Univerzity Karlovy. 11 let působil v nemocnici v Motole a spolupracoval s předním českým fyzioterapeutem Prof. Pavlem Kolářem Ph.D.

28. prosinec 2023 01:07:44

#183: Michal „Radar“ Vrátný – Jak opravdu udržet navyky a zdravý životní styl?

Jak převzít více odpovědnosti za svoje zdraví? Jak zavést návyky tak, aby vydržely? Proč je silový trénink vhodný pro dlouhověkost? A jaké další věci můžeme dělat pro kvalitní život plný energie?

Hostem dalšího dílu Deep Talks byl Michal „Radar“ Vrátný. Michal založil síť posiloven Železná koule, jejíž misí je: „dělat z lidí, co necvičí, lidi, co cvičí“, byl spoluautorem Koulího podcastu a věnuje se seskokům padákem.

Odkazy:

  • Balíček pro zdravý mikrobiom od Živina.cz (+kód PETR20 na -20 % na všechny prodkuty včetně balíčku): https://www.zivina.cz/petr-ludwig--balicek-pro-zdravy-mikrobiom
6. prosinec 2023 54:48

#182: Petr Mára – Jak se lépe zorientovat a uspět v 21. století?

Jaké dovednosti budou v budoucnosti opravdu důležité? Jaké klíčové technologie budou ovlivňovat naše životy a svět celkově? A jak se ze světa s umělou inteligencí úplně nezbláznit, a naopak tento trend co nejlépe využít?

Hostem dalšího dílu Deep Talks byl Petr Mára. Petr je digitální tvůrce, na YouTube točí videa o nových technologiích, je spoluautor úspěšného podcastu středo/věk a na sociálních sítích ho sleduje přes 100+ tisíc lidí.

Odkazy:

29. listopad 2023 01:07:33

#181: Tomáš Kapler – Co nového v ChatGPT a jak nové funkce co nejlépe využít?

Co jsou hlavní vylepšení a novinky, které nedávno OpenAI v rámci ChatGPT představila? Jak nemít ohledně umělé inteligence stále pocit FOMO (fear of missing out) a toho, že nám permanentně ujíždí vlak? ChatGPT je mezi námi přesně rok – jak konkrétně již dnes mění svět práce a na co se ohledně budoucnosti připravit?

Hostem nejnovějšího dílu Deep Talks byl Tomáš Kapler. Tomáš je AI konzultant, který se specializuje na nasazování umělé inteligence ve firemních procesech. Pracoval ve Vzdělávací kanceláři Evropské vesmírné agentury, za covidu se podílel na plicním ventilátoru CoroVent a podal trestní oznámení na Andreje Babiše v kauze Čapí hnízdo. O umělé inteligenci pravidelně vydává jeden z nejlepších newsletterů u nás (kapler.cz).

Odkazy:

 

14. listopad 2023 56:41

#180: prof. Martin Kovář – [SPECIÁL] k volbě amerického prezidenta aneb kdo míří do Bílého domu?

Přesně za rok budou nové volby amerického prezidenta. Donald Trump má na sobě 4 trestní obvinění, republikánskou stranu začíná stále více ovlivňovat „far right“ frakce a podle nových dat nemají další republikánští kandidáti proti Trumpovi v primárkách mnoho šancí. Joe Biden na druhou stranu zase ztrácí svoji vitalitu, a i mnohým demokratům vadí jeho stáří, ale také nemá žádného silného nástupce.

A do toho všeho válka v Izraeli a na Ukrajině, rostoucí agresivita Ruska a Číny, kulturní války a dezinformace hloubící hluboké příkopy mezi rodinami, potraty, klimatická krize či překreslování volebních obvodů… Následující rok bude hodně divoký.

Všechny hlavní kauzy a klíčová témata, které aktuálně hýbou americkou politikou a světem, jsme do detailu rozebrali s prof. Martinem Kovářem, historikem a spoluautorem podcastu Nový svět. Protože to, kdo bude sedět v Bílém domě, možná naše životy ovlivní daleko více, než jakékoliv volby u nás…

13. listopad 2023 39:04

#179: Topp Jirayut Srupsrisopa – Is a New Golden Era of Bitcoin Coming?

Přichází nová zlatá éra Bitcoinu? Už je to rok od kolapsu FTX - co se od té doby přesně změnilo ve světě kryptoměn? Jak se od té doby vyvinul mindset investorů? A jak bude nadcházející svět formován umělou inteligencí a jaké klíčové příležitosti to může přinést?

Slíbil jsem, že občas natočím rozhovor s nejzajímavějšími lidmi, které potkám na svých cestách po světě. A rozhodně jeden z nejzajímavějších, kterého jsem letos potkal, byl Topp Jirayut Srupsrisopa.

Topp založil společnost Bitkub, která se stala prvním thajským startupem s hodnotou přesahující miliardu dolarů (takzvaným Unicornem) během pouhých 3 let. Drží titul Master of Philosophy v ekonomii z Oxfordské univerzity. Rozhovor jsme nahráli v Bangkoku a odkaz na něj najdete v komentářích.

---

It's been a year since the collapse of FTX. What exactly has changed in the crypto world since then? How has the mindset of investors evolved? And how will the upcoming world be shaped by AI, and what are the key opportunities?

My guest for the next episode of Deep Talks is Topp Jirayut Srupsrisopa. Topp founded Bitkub, which has become Thailand’s first Unicorn startup company in just a span of 3 years. He holds a Master of Philosophy in Economics from Oxford University. We have recorded the interview in Bangkok.

   

29. říjen 2023 50:52

#178: Aneta Martinek - Organizační p*rno aneb jak si udělat pořádek v životě?

Jak si udělat pořádek ve svém životě a snížit svůj stres, a to nejen na mateřské? Jak si uvolnit více času na to, co je pro nás opravdu podstatné? Co jsou to „skleněné stropy“ a jaké překážky mají stále ženy v kariéře a co s tím můžeme my všichni dělat?

Dalším hostem Deep Talks byla Aneta Martinek, spoluzakladatelka organizace Holky z marketingu a autorka první české knihy o organizaci času pro ženy Organizační porno. Aneta byla také moje dlouholetá kolegyně, která dříve pracovala jako marketingová ředitelka v GrowJOB/Konec prokrastinace.

Odkazy: