- Podcasty
- Hobby magazín speciál
Poslechněte si podcast: Jana Vlková: Makaronová bábovka s plevely je výborné jídlo na květen
Merlíky, lebedy, laskavce, to jsou pionýrské rostliny, které podle autorky květinových kuchařek Jany Vlkové mají v květnu široké využití v kuchyni.
Hobby magazín speciál
Rady, tipy a nápady z různých oblastí hobby.
Cukernatění neboli krystalizace je známkou kvality medu
Jak zdůrazňuje Stanislav Volf z klatovské okresní organizace Českého svazu včelařů, krystalizuje každý med. Podle druhu některý med krystalizuje dřív, jiný později.
Sběratelka kočárků se pyšní také kousky z 19. století
Historické i retro kočárky, k tomu dětské výbavičky, zavinovačky, chrastítka i panenky. Návrat do kočárku, to je název nové výstavy, kterou do černošínského muzea zapůjčila sběratelka Karla Radová z Konstantinových Lázní.
Stačí šikovné ruce a z mušle je umělecké dílko
Mušle je krásná sama o sobě. Můžete si ji ale ještě dotvořit, jako to dělá paní Regina Hudcová z Tachova.
Prácheň žije! díky dobrovolníkům
Spolku „Prácheň žije!" z Horažďovic na Klatovsku se podařilo uklidit a zatraktivnit vrch Prácheň s kostelíkem a zbytky hradu.
Výroba replik barokních relikviářů je pro Petra Ferczadiho koníčkem a relaxací
Dlouhodobý zájem o historii dovedl Petra Ferczadiho až k jeho neobvyklé zálibě. Výrobě replik barokních relikviářů s kosterními pozůstatky svatých věnuje stovky hodin volného času.
Do těstíčka na japonskou tempuru musíte přidat led
Mladé kopřivy jsou na jaře výborným zdrojem vitamínů. Proto jsou oblíbenou surovinou autorky květinových kuchařek Jany Vlkové. Připravuje z nich nejenom špenát, ale např. i japonskou tempuru.
Motorová pila vyžaduje péči
Travní sekačky by měly mít vyvážený a naostřený nůž, u řetězových motorových pil je důležitý nejen ostrý nůž, ale i kvalitní lišta a olej na její mazání. Proč? Vysvětluje opravář zahradní techniky Michal Zbráš z Plzně - Roudné.
Máte rádi čmeláky? Je správný čas na to pořídit si na zahradu čmelín
Čmelín si můžete koupit, nebo sami vyrobit. Když budete mít štěstí, zabydlí se v něm hned první čmeláčí samička, kterou odchytnete. Je ale nutné vědět, jak na to.
Pomlázka po Velikonocích může ještě nadělat parádu
Velikonoce jsou tady, proto plzeňský zahradník Přemysl Písař radí s výběrem vhodného proutí na pomlázku, dá návod jak ji správně uplést a co s ní udělat po svátcích.
Velikonoční věnec z přírodních materiálů se hodí na stůl i dveře
Podle květinářky Štěpánky Peteříkové se věnec z přírodnin pěkně vyjímá na dveřích nebo na dřevěném stole. Doprostřed si můžete dát vázu s jarními květinami, např. tulipány.